Followers

Wednesday, May 14, 2014

cara mengelakkan baju berhabuk

mama lynn hanya ada sebuah almari sahaja di bilik. almari tu memang dah sarat dengan baju-baju kurung, blouse, jubah dan dokumen-dokumen peribadi. so nak tak nak pakaian harian dan set cadar memang mama lynn khaskan di rak besi je. nak beli almari baru kewangan pun kurang mengizinkan. 

paham-paham je la bila guna rak besi ni cepat je baju-baju mama lynn berhabuk. mula-mula tu memang asyik nak kena bersihkan je baju-baju yang berhabuk. memang kalau tak terusik kain baju tu , habuk pun berkumpul. kadang-kadang sampai kat lipatan baju tu mesti ada kotor-kotor.


sebagai solusinya mama lynn pack semua pakaian dan cadar yang mama lynn jarang-jarang guna dalam plastik. so dapat la void dari terkena habuk dan kotoran. kalau berhabuk pun sekadar kat plastik je. tak perlu la nak kena basuh balik baju yang kotor tu. lagi-lagi pakaian kat rak yang paling bawah, memang senang dipenuhi habuk.


korang pernah ke hadapi masalah yang sama seperti mama lynn. macam mana pulak cara korang atasi masalah ni ? kalau ada boleh la share dengan mama lynn ye. nak jugak tahu. ye la nak beli almari lain dah kena kumpul bajet banyak pulak. kalau almari tu bawah rm100 memang la boleh beli cepat tapi dah tentu-tentu rm200++. 



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

4 pesanan kasih sayang:

  1. tips yang berguna, thank you mamaLyn sebab sharing..heheheh

    ReplyDelete
  2. same with me. dah la balik uma 6 bulan sekali. balik2 ja, pakaian kat rak abis bhabuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke... kenapa lama sgt x blk umah tu ? duk hostel ye

      Delete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar