Followers

Thursday, April 10, 2014

cara mengatasi sembelit

u all pernah alami tak masalah sembelit ?? ke tak tau sembelit tu apa ... hehe x perlu kot mama lynn nak cerita details sejarah sembelit ni. semua golongan pun pernah mengalami masalah ni. mama lynn yang dah 3 series ni pun kadang-kadang berhadapan dengan masalah ni.

selalu gak tanya-tanya kat orang disekeliling cara mengatasi masalah ni. bukan pe bila da kerap sangat susah nak membuang , rasa terseksa diri ni. pastu nak kena repeat g toilet 3-4 kali cos tak dapat membuang sepenuhnya dalam satu masa.

mama lynn ada sedikit tips untuk u all amalkan dalam mengatasi masalah sembelit ni. in shaa Allah moga panduan ni memberi manfaat untuk u all amalkan.

1. banyakkan minum air masak. kalau boleh dalam sehari tu kena minum lebih dari 3 liter. 
2. rajinlah makan buah atau sayur yang kaya dengan serat. (cth : bijiran )
3. jangan menahan diri untuk ke tandas. sesetengah orang selagi tak dihujung tanduk selagi tu tak nak g toilet. duk tahan je.. JANGAN buat macam tu ye.
4. pastikan lepas makan tu jangan duduk terlalu lama. kena jugak bergerak ye
5. paling senang cuba produk SHAKLEE yang satu ni... HERBALAX memang membantu masalah sembelit.



takde la nak promo produk sangat cos bukan mama lynn yang jual. tapi kalau la ada nak tanya apa-apa pasal HERBALAX ni boleh contact kakak mama lynn terus. Hana Kamarul di talian 017-2100247. kakak mama lynn memang SID SHAKLEE.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

No comments:

Post a Comment

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar