Followers

Friday, March 21, 2014

resepi : koktail buah mudah




pagi ni nak share 1 resepi yang sangat2 mudah untuk u all boleh buat tatkala blur nak hidangkan apa pada jamuan hari jadi atau bila ada tetamu datang ke rumah.

koktail buah mudah

bahan-bahan :
1 tin susu cair
1 tin koktail buah
1 liter air masak
air gula secukupnya
ais

cara-cara :
mix semua bahan di atas di dalam 1 bekas. kalau nak manis boleh tambah gula then kalau terasa manis boleh la tambah air masak. masukkan ais akhir sekali

senang kan + budak2 pun suka cos biasanya koktail buah ni ada pelbagai jenis buah kat dalamnya.  boleh jugak dibancuh ketika u all g picnic atau buat pot luck kat office.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

6 pesanan kasih sayang:

  1. sedapnya kalau pekena time panas2 nih..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mama.. wah bestnya.. sheila jarang buat koktail buah-buahan ni. suka makan buah fresh gitu. hihi sheila singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama lynn pun jarang buat koktail ni cuma kalau sekali buat mmg tak bhenti minum

      Delete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar