Followers

Friday, March 28, 2014

Cara Mengerjakan Umrah & Persediaan Diri


sedikit perkongsian berkenaan cara mengerjakan umrah. mama lynn tak rajin nak study dari buku. lagi seronok belajar dari internet. alhamdulillah banyak jugak dapat pengetahuan. cuma kena study lebih untuk setiap rukun, wajib dan sunat. in shaa Allah akan fahami secara mendalam lepas ni.

mudah2an tiada penangguhan hendaknya. kita pun tak jangka ujian yang Allah nak bagi pada setiap hamba Nya. dari laman FB umrah travel yang mama lynn follow ni banyak jugak yang kena tangguh. tu pun atas sebab visa x lulus. tadi da call agen mama lynn dan keluarga. makcik tu inform in shaa Allah 6.4.2014 tu memang tarikh kumpulan kami berlepas. kalau tangguh pun mayb 3 hari lepas tu. takpe la .. berserah pada Allah. 

tak tahu nak gambarkan perasaan hati ni. teruja nak mengerjakan umrah dan menziarahi tanah suci. buat masa ni sedang giat melalukan persediaan untuk ke sana. semalam baru beli barang sikit2. lunch hour ni nak sambung shopping lagi. alah x beli banyak pun. plan nak cari stokin kaki dan sarung lengan. pastu keperluan peribadi lain. 

balik kerja ni nak g umah ajen untuk collect beg dan telekung. alhamdulillah bila dah nak ambil beg tu hint nak ke sana tu dah ada. doakan mama lynn ye. bukan senang kita nak jadi tetamu Allah kan. even mama lynn ni bukan orang yang berkemampuan tapi rezeki nak ke sana tu dah sampai. bersyukur sangat-sangat. 

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

8 pesanan kasih sayang:

  1. Assalamualaikum mama. semoga dipermudahkan urusan umrah mama sekeluarga. semoga mendapat umrah yang mabrur. in shaa Allah. singgah menabung digi dan inti sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah , terima kasih di atas doa sheila. rajin menabung ye.. hehe tq

      Delete
  2. bestnyeee nak g umrah.. semoga selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mama mursyid... mudah2an segalanya berjalan lancar

      Delete
  3. bestnye,, ana rindu nk p lg... alhamdulillah last year allah dh jemput ana jd tetamunya... thn ni akak plak.. in shaa allah... semoga dpermudahkan segala nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. mcm mimpi jugak ni. rezeki Allah.. mudah2an dapat la repeat di masa akan dtg kan

      Delete
  4. perkongsian yg bermanfaat
    moga membantu dlm proses mengerjakan umrah
    tringat ms form5 dulu belajar bab haji n umrah
    follower ke 504..jemput singgah ke blog Yumida & follow back klo sudi
    http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan.. in shaa Allah akan bls kunjungan ye

      Delete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar