Followers

Wednesday, March 19, 2014

anak bertuah mama lynn








budak bertuah....lama mama lynn tak tulis entri berkaitan anak-anak mama lynn. NURUL NADIANA NAJWA BINTI ABU YAZLI. kalau nak buat kesimpulan peribadi anak dara sorang ni memang tak tertulis. diana ni anak yang agak aktif . ade je perkara yang dia nak explore. kalau tengok dia main xde dah macam gegirl lain tapi dah macam abgnya pulak.

diana kalau ayah dia nak g kerja comfirm akan desak ayah bawak g meronda dulu. senang je pun nak tackle hati diana di awal pagi. bawak pusing naik van sekejap pun jadi. tak yah tunggu 1 pusingan pun, kalau dah dapat meronda tu dia dah puas hati. boleh la lepaskan ayahnya g kerja dengan tenang. 

kalau berpakaian pulak asyik nak pakai jeans je. anak dara sorang ni memang addict ngan seluar jeans dan tshirt berkolar . diana panggil tshirt tu as kemeja. alahai la anak. kalau g kenduri kawin pun memang xde baju lain dia nak sarung. sesekali tu je la dia nak sarung skirt tak pun baju kurung. sedangkan ikut ayahnya g meronda pagi-pagi tu pun nak pakai jeans ok. kalau tak ikut kehendaknya nanti mulalah memberontak. 

yang paling best budak bertuah ni dia cepat je cool down kan hati mama lynn yang cepat membara ni. suka kiss pipi mak dia ni then akan cakap "adik sayang mak". alahai la anak, hilang terus rasa marah. orang kata bab membodek tu nombor satu. tu belum lagi kalau dia peluk kita. touching je hati ni. mungkin juga sebab buat masa ni dia yang bongsu tu manja sikit. tak tahu la kalau2 akan ada adik nanti macam mana pulak ragam kak ngah diana ni kan.

diana ni pantang tau kalau tengok orang tengah makan. comfirm dia nak makan jugak walaupun dia sebenarnya dah pun makan. kalau kat rumah tu mama lynn atau mamanya nak makan mesti diana nak tumpang sekaki. mama lynn rasa happy tengok diana makan. cara dia suap nasi ke mulut ..alahai comel sangat la adik. tapi yang peliknya walaupun diana kuat makan tetap jugak tak gemuk2. mungkin diana ikut metabolisma mamanya kalau ikut mak dia ni memang tembam la diana sekarang.

sebagai mak , mama lynn harapkan diana membesar menjadi anak yang solehah dan pintar. kadang2 memang susah nak fahami rentak anak-anak kecil ni. mama lynn akui mama lynn cepat juga marah-marah tapi takde la sampai nak naik tangan. kalau da geram tu tangankan manja-manja je. selalu set dalam mind ni dia budak2 lagi. sape tahu kan satu hari nanti diana kan jadi anak yang menyenangkan hati ibubapa. in shaa Allah.budak-budak ni kita kena faham jugak kenapa dia bersikap demikian dan tak boleh la kita nak jatuhkan hukuman semata-mata. anak ni pun pinjaman dari Allah untuk kita , jadi hargailah dan didiklah dia sebaiknya.



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

4 pesanan kasih sayang:

  1. semoga anak kak lynn sntiasa dlm lindungan yg maha Esa... :) comel nyer diana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah... terima kasih sama2 mdoakan.

      Delete
  2. ololo anjer nyer dia ngan mama...
    gelagat anak2 gitula sama la ngan anak saya
    kalo bab memilih pakaian memang nak buat pilihan sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nak buat macam mana layankan je cuma jenuh la kena basuh jeans.. baru basuh da nak pakai balik

      Delete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar