Followers

Wednesday, December 31, 2014

Menambah Pendapatan Dengan BOB2E

dulu bila orang ajak buat business rasa tak suka sangat. pangkah 100% bila orang ajak join MLM dan business lain. bertahun-tahun jugak mama lynn jadi pemerhati. takde impact pun bila lihat orang lain berjaya. masa tu mama lynn rasa ITU REZEKI MEREKA.

tapi itu dulu.... dalam masa 2 bulan ni pandangan mama lynn berubah 360 darjah. mama lynn pegang dengan kata-kata 'KALAU KITA NAK BERJAYA KITA KENA BERUSAHA. KITA KENA BERANI MENCUBA'.  seminggu selepas kakak mama lynn mendaftarkan mama lynn sebagai ahli BOB2E barulah mama lynn memulakan langkah sebagai peniaga online kecil-kecilan. sebagai permulaan mama lynn sekadar iklankan produk syarikat di FB. mama lynn takdelah beria mana pun. bulan pertama mama lynn berjaya menjual 7 set L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM. senyum lebar bila 10.12.2014 RM790.00 dimasukkan ke dalam akaun mama lynn. dari suka-suka mencuba rasa lebih bersemangat.

menuju bulan kedua mama lynn masih fokus buat sales produk yang sama. PRODUK SANGAT BERKESAN MESTI LAH ORANG NAK . untuk bulan kedua ni mama lynn tak kira pun berapa set yang mama lynn dah jual cuma setiap kali orang nak mama lynn make sure ada stok di tangan. dengan testimoni yang cukup baik membuatkan semua orang nak mencuba. OPPPSSS kalau kita nak menjual kita pun kena guna. barulah orang perasan yang produk ni bagus.

diam tak diam dah menuju hari terakhir bulan disember 2014. sekali lagi mama lynn tersenyum lihat income yang bakal mama lynn dapat 10 januari 2015 nanti. kalau dulu mama lynn mengharap makan gaji , sekarang tak lagi. dapatlah mama lynn mula menabung kembali. takdelah mama lynn terasa kering setiap kali tengah bulan.



kita kena sedar yang duit tak datang bergolek pada kita. kita kena berani mencuba dan berusaha untuk berjaya. mama lynn dah jumpa jalan yang mama lynn cari. biarpun income mama lynn tak segah orang lain tapi mama lynn puas. ada jugak pulangan untuk sebuah pengorbanan.

nak belajar jana income tambahan boleh whatsapp mama lynn. mama lynn akan cuba berikan tunjuk ajar semampu diri. dengan FIGHTER TEAM yang kami ada kamu pun tak kan rasa tersisih. kita belajar sama-sama cara nak berjaya. in shaa Allah.


AGEN YANG SAH :
L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM
AZLINA BINTI KAMARULZAMAN 
011-11646607

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Tuesday, December 30, 2014

PROMOSI L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM BAKAL BERAKHIR 31 DISEMBER 2014

ASSALAMUALAIKUM

seperti yang mama lynn war-warkan sebelum ni PROMOSI L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM BAKAL BERAKHIR 31 DISEMBER 2014. means esok hari terakhir pembelian dengan pakej rm350.00 untuk 1 set. kalau ikutkan harga sekarang 1 botol akan jatuh rm87.50. JIMAT BESAR tu kalau nak compare dengan pembelian sebotol dengan harga rm150.00. 



mulai 1 januari 2015 harga per botol akan naik kepada rm160.00. tapi mama lynn tak pasti kesahihannya. mungkin akan jadi lebih mahal lagi. ruginya kalau tak dapatkan sekarang. at least pembayaran mesti sebelum 31 disember 2014 untuk dapatkan harga runtuh ni,


pada yang berminat boleh la msg / whatsapp mama lynn di 011-11646607 atau boleh pm mama lynn di FB : Lynn Kamarul  . in shaa Allah mama lynn akan reply dalam kadar segera.


pada yang belum tahu kebaikan produk ni boleh jugak singgah di link INI . segala maklumat berkaitan kebaikan produk ada mama lynn kongsikan. 

mama lynn merupakan pengedar L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM yang sah. tak perlu ragu-ragu kerana mama lynn tak pernah JUAL PRODUK FAKE. buatlah pilihan bijak . 


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

L'arome Clearskin Skincare LCS



Produk kecantikan terbaru, terhangat! 

Buah tangan dari L'arome, produk kecantikan 2 dalam 1 sebagai krim siang dan krim malam. 






Kenapa L'arome Clearskin Produk Mesti Milik?


Pencerahan kulit, licin & Menyerikan kulit wajah
Meremajakan Kulit dari dalam
AntipenuaanAntioksida
Mengurangkan kedutan (kesan seawal 10 hari)
Memberi kelembapan berpanjangan pada kulit wajah
Menegangkan dan Menganjalkan Kulit
Menghalang pigmentasi pada kulit
Menghilangkan kesan parut jerawat
Memperbaiki & pembaharuan sel-sel baru pada kulit dan bertindak dari dalam
Meneutralkan kembali kulit yg rosak akibat daripada UV, pencemaran & penuaan
Membantu menghilangkan/mengurangkan jeragat

Cara Penggunaan
Sapu Clearskin pada muka dan leher waktu pagi dan malam.
Boleh disapu pada atas payudara dan tepi untuk menegangkan dan menganjalkan.

KANDUNGAN DALAM L’AROME CLEARSKIN PYTHOCELLTEC™
PhytoCellTech™ Malus Domestica
Cucurbita Pepo (Pumpkin)
Seed Extract
Pullulan
Porphyridium Cruentum Extract
Ascorbyl Tetraisopalmitate

HARGA : RM225/ JAR
HARGA JIMAT : RM525/ 3 JAR



Penghantaran?  
POS PERCUMA!!! SELURUH MALAYSIA (Termasuk Sabah/ Sarawak/ Labuan)

Talian penuh kasih sayang
CALL/ SMS / WHATSAPP 011-11646607 (Lynn Kamarul )



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Wednesday, December 24, 2014

Testimoni Diri Sendiri Selepas Penggunaan L'arome Apple Stem Cell - Slimming Serum


selamat pagi semua !!!!!!!!!!!
mama lynn ada request dari blogger yang nak melihat testimoni diri sendiri selepas penggunaan L'arome Apple Stem Cell - Slimming Serum. sebagai bukti gambar di bawah ni menunjukkan SEBELUM dan SELEPAS penggunaan L'arome Apple Stem Cell - Slimming Serum.

yang paling ketara adalah bentuk wajah mama lynn. dulu bulat semacam. selepas penggunaan, wajah mama lynn sedikit terbentuk. lengan pun tak la se KETAK macam dulu lagi.

mama lynn dah ... u all tak nak cuba ke ??? tinggal tak sampai 10 hari je lagi sebelum HARGA PROMOSI tamat. by 2015 akan ada perubahan harga. so jangan lepaskan peluang yang ada ni beli dengan harga berbaloi-baloi. 

SEBELUM

SELEPAS

8 in1 kebaikan Larome untuk anda semua 
1. Kurus
2. Hilangkan Selulit
3. Hilangkan Strecthmark
4. Hilangkan Parut
5. Cantikan Kulit 
6. Buang angin dlm badan
7. Sembelit 
8. Lenguh2 badan


Sebarang pertanyaan boleh whatsapp / sms / pm
Lynn Kamarul 011-11646607



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Tuesday, December 23, 2014

BUY 2 + FREE 2 L'AROME APPKE STEMCELL SLIMMING SERUM

BUY 2 + FREE 2
FREE MEMBER
FREE POSTAGE


RETAIL PRICE : RM600

NOW : RM3XX
SAVE : RM250




pelbagai produk pelbagai kegunaan


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Friday, December 19, 2014

KURUS DENGAN L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

Tension dengan berat badan ??
Makan ubat diet pun tiada kesan ??
Malas untuk bersenam ??
Pencetus fenomena kurus masa kini !!

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

Bertindak serta merta
Serum mudah serap oleh badan
Dijamin kurus
Hanya sapu sahaja
2x sehari




SMS/Whatsapp : 011-11646607

p/s : PROMOSI HARGA RENDAH SAH SEHINGGA 31 DISEMBER 2014. PAKAT-PAKAT BELI SEMENTARA HARGA TAK NAIK LAGI. 


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Jom Dapatkan L'arome Slimming Serum Sebelum Harga Naik

Hari gaji kakitangan kerajaan 18.12.2014 (semalam)
Kakitangan kerajaan negeri selangor dapat extra token
Bayaran bonus setengah bulan gaji turut dibayar hari ini


Sempena hari poket berisi ni saya nak berikan diskaun harga ahli kepada 5 set sahaja
Siapa cepat dia dapat !!!!!!!!!!!!!!!


Pengumuman penting : 
Mulai 1 januari 2015 harga per set bukan lagi rm350.00. Mungkin akan naik kepada rm380, rm400, rm420 dan mungkin juga rm440. Pelarasan harga baru belum kami terima lagi.


Ambil kesempatan sebelum 31 disember 2014 untuk pembelian dengan harga murah. Pakat2 kongsi dengan kawan2 beli 1 set. +++ free register member pun kita bagi sekali

Sebarang pertanyaan boleh whatsapp / sms / pm
Lynn Kamarul 011-11646607





♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Wednesday, December 17, 2014

Jana Pendapatan Dengan L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

We talk bout product and money
Kos hidup makin meningkat
Gaji bulanan takat tu jugak
Terfikir apa yang kita boleh buat untuk tambah income ????
Tapi kita kena ingat yang duit tak datang bergolek
Kita kena berdoa, usaha dan akhir sekali kita berserah pada Yang Maha Esa
Mudah kalau kita fokus
In shaa Allah berkat usaha kita pasti ada hasilnya
Jom jadi Jutawan L'AROME SLIMMING SERUM
Modal permulaan serendah rm350.00
Jangan buang masa dan ambil peluang ini
SMS / WHATSAPP / CALL
lynn kamarul 011-11646607


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Jualan Murah L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

Assalamualaikum

Wahh esok  HARI GAJI bagi kakitangan kerajaan. Kakitangan kerajaan Negeri Selangor dapat extra token kerana akan menerima bonus setengah bulan gaji. Jangan lupa asingkan siap-siap untuk persiapan sekolah anak-anak. Tak la nanti kita garu kepala kan. Pada yang dah pun buat persiapan awal satu bonus untuk anda. Tak lagi risau berbelanja di saat akhir. +++ asingkan sedikit BAJET untuk diri sendiri. 




PROMOSI HARI GAJI !!!!!

beli 2 botol percuma lagi 2 botol + free member registration

harga biasa : 
rm 150.00 / 1 botol
rm300.00 / 2 botol
rm450 / 3 botol
rm600/ 4 botol

PAKAT-PAKAT REGISTER JADI AHLI cos u alls akan jimat sebanyak RM250.00


pada yang nak beli sebotol pun ada promo jugak, jangan risau ye sayang-sayang sekalian. promo sehingga 31 disember 2014. 2015 akan ada perubahan pada harga

++ postage percuma bagi pembelian 4 botol 

jangan lepaskan peluang keemasan ini ye.....

PEMBAYARAN BOLEH DI LAKUKAN MELALUI :


Selesai membuat pembayaran boleh la whatsapp slip pembayaran bersama-sama dengan NAMA, ALAMAT dan NO TELEFON bagi tujuan penghantaran produk ke depan pintu rumah u alls. 



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

TESTIMONI L'AROME APPLE STEM CELL SERUM

Impian setiap wanita kini tercapai. Masalah selulit, kesan rekahan, lemak berlebihan dan tidak langsing telah terbukti keberkesananya dalam tempoh 5 hari.

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM yang diformulakan dengan stem sel epal juga mampu membuatkan kulit sipemakai licin dan halus.

Kebanyakan daripada pengunanya hilang 3 - 5 inci dalam tempoh pada minggu pertama dan turun kira-kira 3-5 kg seminggu. Tak perlu susah payah. Sapu sahaja abis hilang semua lemak2 dibadan.
Memang terbaik !!!

Hanya dengan sapuan serum ajaib L'AROME APPLE STEM CELL SERUM secara konsisten 2x sehari... Hasilnya memang menakjubkan. Apa tunggu lagi ...... tukar saiz anda sekarang .....









♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

PROMOSI L'AROME APPLE STEM CELL SERUM

ASSALAMUALAIKUM ......

SELAMAT PAGI SAYANG-SAYANG MAMA LYNN SEKALIAN. MAMA LYNN SEKARANG DAH BUKAK KEDAI TAU TAPI ONLINE JE LA YANG MAMPU. SO SEMPENA PEMBUKAAN KEDAI MAMA LYNN NI MAMA LYNN NAK BAGI U ALLS SEMUA HARGA RUNTUH . KHAS UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGER YANG NAK KEMBALI LANGSING DAN KURUS. IN SHAA ALLAH.


intro kena HURUF BESAR cos dah lama sangat blog ni bersawang. sape penah dengar L'AROME APPLE STEM CELL SERUM ?? mama lynn mula pakai setelah register jadi member. niat di hati nak pakai je tapi bila kesannya meriangkan hati ni mama lynn tukar niat tu kepada JUAL. ye la produk dah best rugilah tak share kan.

"PROMO SEHINGGA 31 DISEMBER 2014"

BELI 1 SET = 4 BOTOL DENGAN HARGA RM350.00 
(normal price rm150.00 / botol) 

tak nak ke ????? rebut peluang ni pakat-pakat share dengan kawan-kawan. siap FREE MEMBERSHIP lagi. TAPI andai kata korang nak cuba sebotol dulu pun takpe. mama lynn tetap bagi special price.

jom cepat-cepat whatsapp/ msg / call mama lynn di talian 011-11646607. sape cepat dia dapat. ready stok ye sayang-sayang sekalian. nak COD boleh pos pun boleh. 

cara pembayaran : 

AKAUN MAYBANK : AZLINA BINTI KAMARULZAMAN

NO AKAUAN : 162067432225 


dah bayar tu whatsapp slip bank tu ke nombor telefon di atas beserta dengan nama, alamat dan nombor telefon bagi tujuan pengeposan. in shaa Allah u all tak payah tunggu lama untuk mulakan PROJEK KURUS u alls.





♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Wednesday, November 26, 2014

PROMOSI L'AROME SLIMMING SERUM DENGAN HARGA AHLI


L'arome Apple Stem Cell Slimming Serum membantu anda :

● mengatasi gemuk air
●membantu memecah lemak dibawah kulit
●menghilangkan selulit
●menghilangkan parut strecth mark

●membantu menegangkan semula kulit menggeleber
●meratakan perut buncit
●merampingkan pinggang anda


WHATSAPP /SMS/ PM LYNN KAMARUL

011-11646607 untuk tawaran harga ahli 

hanya dalam SATU botol, penyelesaian kpd masalah berat badan anda.
♡sesuai utk lelaki & wanita
♡lulus KKM
♡hanya sapu sahaja
♡sepantas 24jam





♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Thursday, November 20, 2014

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM
=======================================
RAHSIA keajaiban untuk kekal sihat, kelihatan muda dan bertenaga ditemui sejak berabad lama. Malah ramai individu tidak kira wanita atau lelaki sanggup berhabisan wang ringgit untuk memiliki pakej menarik ini. Tetapi percayakah anda, hanya dengan sebiji epal mampu mengatasi masalah penuaan. Mungkin agak sukar untuk kita mempercayainya tetapi itulah realitinya kerana buah itu mengandungi bahan anti oksida yang tinggi.


Hasil kajian turut mendapati epal bukan sahaja dianggap bahan anti pengoksida, malah ia berupaya mencegah penyakit barah. Pengurus Unit Perniagaan Mibelle Biochemistry Switzerland, Dr Fred Zulli berkata, pengambilan sebiji epal atau jusnya setiap hari mampu melambatkan proses penuaan.

'Sel stem epal berkesan menjadikan seseorang itu kembali merasai nikmat keremajaan dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis iaitu lapisan luar kulit selain membentuk pigmen kulit.'

SWISS QUALITY PRODUCT
Mengandungi Apple Stem Cell
Kesan Yang Menakjubkan


+ Produk amat2 berkesan untuk menguruskan badan dan akan nampak hasilnya dalam masa 24jam setelah digunakan
+ Menghilangkan kesan parut selepas bersalin bagi wanita
+ Tanpa risiko kesihatan
+ Menghilangkan kesan selulit
+ Menghilangkan stretch mark
+ Menghilangkan double chin
+ Tidak perlu berlapar
+ Dapat bakar lemak anda dalam masa 24jam
+ Dapat mengempiskan perut anda


UNTUK MENAMPAKKAN KESAN, SILA UKUR BAHAGIAN2 YANG BERMASALAH DULU SEBELUM GUNA PRODUK INI. ANDA AKAN TERUJA DENGAN RESULTNYA !!!

Nak tahu lebih lanjut ;
pm. call. sms. whatsapp 011-11646607
Lynn Kamarul

AGEN DAN STOKIS DIPERLUKAN SEGERA!!!







♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Friday, October 17, 2014

selepas berbulan

memandangkan hari ni ni hari jumaat masa rehat lebih panjang dan ini bermakna sempat lagi nak tulis satu entri, ada lagi 40 minit sebelum masa rehat berakhir.

hidup mama lynn biasa saja. benda yang sama mama lynn lalui sehari-hari. tapi lately ni rasa mual dengan tugasan kerja. entah la. niat di hati satu masa nanti nak kerja sendiri. tak nak mengharap duit pencen katanya TAPI mampu ke mama lynn capai impian itu. mampu ke mama lynn gapai dalam masa 2-3 tahun ni. motivasi meh la ke sini..... adakah ini sekadar MIMPI.... 

back to reality

belanja 1 pic. baru sempat edit hari ni. selalu duduk asing-asing tapi hari ni letak kat sebelah agar orang dapat buat perbandingan. gambar ni di ambil bertahun dahulu. tapi terasa masih baru seolah selepas berbulan . moga ikatan suci ini berkekalan. 


satu perkara yang kita perlu ingat yang dalam rumahtangga kita bersama pasangan kita bukan dalam senang sahaja tapi dalam susahnya juga. setiap orang punya kelebihan dan kekurangan. in shaa Allah dengan apa adanya dua insan itu, itulah pelengkap dalam hubungan. 

30 minit lagi sebelum masa rehat tamat. LETIH begini.... ada masa lagi rasanya. HEHE jom tidur


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

mahu kembali blogging

rindunya nak kembali blogging. manakan tidak , dah terlalu lama tangan ni tak menaip laju. sentap kah mama lynn sampai tak nak mem blog langsung. jujurnya memang mama lynn tak boleh nafikan minat yang satu ni. i'm not a perfect storyteller tapi untuk bercerita dengan cara sendiri in shaa Allah.

apa yang membuatkan hati ni meronta untuk menulis adalah terlalu banyak perkara yang mama lynn lalui dalam berbulan-bulan ni. kadang-kadang terdetik untuk berkongsi di blog tetapi memandangkan mama lynn terikat dengan komitmen kerja yang agak padat, masa untuk blogging dah makin berkurangan. lokasi meja kerja yang kurang strategik juga membuatkan mama lynn teragak-agak untuk blogging. means kena ambil masa yang betul-betul di luar masa bekerja. sekarang ni kerja dah jadi keutamaan. bukan dulu kerja jadi no 2 cuma tanggungjawab tu dah makin bertambah so mama lynn perlu korbankan minat mama lynn untuk sementara waktu.

MAAF teman-teman semua. blog walking pun dah berbulan tak mama lynn tunaikan. banyaknya hutang mama lynn pada u all semua kan. in shaa Allah mama lynn akan kembali blog walking. tapi tak la seaktif dahulu. at least usaha ke arah tu akan ada.

PJJ
hint untuk u all. again. yang ni buat mama lynn rasa macam nak terjatuh. sakit u all. sakit lama berulang kembali. sape yang setia kat sini dulu mesti tahu kisah mama lynn dan PJJ. takpe la.. nanti ada kesempatan mama lynn cerita kenapa ia kembali terjadi. 



gambar terkini.... few month ago sebenarnya
p/s : will be back latter. masa untuk KERJA
♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Thursday, July 3, 2014

bantuan kewangan rm500.00 vs kerajaan negeri selangor beri bonus sebulan

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan memberikan bayaran bantuan khas kewangan sempena persiapan Hari Raya Aidilfitri kepada kakitangan kerajaan.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata, bantuan sebanyak RM500 itu akan diberikan kepada penjawat awam Gred 1 hingga Gred 54.

Beliau berkata bantuan khas ini akan turut dinikmati oleh 684,000 pesara kerajaan sebagai menghargai jasa perkhidmatan dengan jumlah bayaran sebanyak RM250.

“Kerajaan berharap bantuan ini dapat meringankan beban kewangan kepada penjawat awam dan pesara bagi persiapan menyambut Hari Lebaran,” kata Najib di dalam satu kenyataan.

Pembayaran bantuan khas itu akan dibuat pada 15 Julai.

Sementara itu, Kerajaan Selangor juga mengumumkan pemberian bonus sebulan gaji sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri kepada kakitangan awam di negeri itu.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan negeri telah memperuntukkan sebanyak RM32.7 juta untuk pemberian bonus tahunan ini kepada lebih 17,000 kakitangan tetap, kontrak serta sambilan.

Beliau berkata pemberian bonus tahunan sempena Aidilfitri ini diberikan berdasarkan peningkatan kutipan hasil negeri sebanyak RM1.162 bilion setakat 30 Jun lalu.

“Saya berharap bonus ini dapat meringankan tanggungan warga kerja Kerajaan Negeri bagi menghadapi persiapan Hari Raya.

“Saya menyeru kakitangan awam berbelanja secara berhemah dan memperuntukkan sebahagian bonus ini untuk simpanan pada masa hadapan,” katanya.

Pemberian bonus kerajaan negeri ini akan diberikan sebelum Aidilfitri.



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

abah selamat menjalani pembedahan by pass


salam 4 ramadhan buat semua pembaca setia blog suam-suam kuku ni. mencari masa yang sesuai untuk update entri di sini. memandang baru semalam mama lynn masuk kerja + 1st day kerja sure sibuk ngan kerja so hari ni cari masa kejap untuk berbelog. lately memang xde mood nak menulis. sebarang update tentang diri mama lynn hanyalah di laman FB.

syukur alhamdulillah abah mama lynn telah selamat menjalani pembedahan by pass pada 2 ramadhan lepas. abah mama lynn di tolak masuk ke bilik pembedahan lebih kurang pukul 10.30 pagi. 5 jam selepas tu baru pembedahan by pass selesai. agak sebak jugak lihat keadaan abah selepas pembedahan. untuk permulaan abah ditempatkan di wad icu. kemungkinan 3-4 hari jugak di wad icu sehinggalah keadaan abah stabil baru pihak IJN pindahkan abah ke wad biasa. 

hanya keesokan hari selepas pembedahan by pass baru kami dapat berbual dengan abah. itupun keadaan abah masih kurang stabil. air mata ni tak mampu dah mama lynn nak tahan. bayangkan ayah korang yang dahulunya sihat, cergas dan sekarang dalam keadaan yang meruntun hati. kalaulah mama lynn dapat ambil kesakitan yang abah tanggung. nak batuk pun kena tahan dada dengan bantal. ya Allah ..sebaknya hati ni. masa menulis entri ni pun terasa sebak. mak mama lynn sendiri tak mampu melihat sebak bila melihat abah menanggung sakit. hanya Allah sahaja yang tahu rahsia hati seorang isteri.

bersiap-siap sebelum pembedahan
abah bersedia untuk di bawa ke bilik pembedahan

terbayang-bayang air mata abah bergenang sebelum abah di tolak ke bilik pembedahan. mama lynn tahu yang abah sendiri takut untuk menghadapi pembedahan tersebut tapi abah perlu kuat untuk kembali sembuh. mama lynn dapat lihat yang abah begitu kuat melawan sakit. abah nak cepat sembuh. 

mohon semua mendoakan kesihatan abah mama lynn. ramadhan kali ni kami masih tak berkesempatan untuk iftar seisi keluarga. rumah mak pun sunyi je sejak abah warded di IJN khamis lepas. mudah-mudahan abah mama lynn dapat dipindahkan ke wad biasa cepat-cepat. kalau dah transfer wad biasa tak la risau sangat. 

in shaa Allah esok baru ke IJN lagi. 2 hari ni tak dapat nak ziarah abah di hospital. sebolehnya hari-hari nak melawat abah tapi keadaan tak mengizinkan. harap abah tak berkecil hati. alhamdulillah kami adik-beradik bergilir-gilir melawat abah. memandangkan waktu melawat di ICU adalah singkat x puas rasanya bertemu abah. abah cepat la sembuh....... 

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Wednesday, June 25, 2014

wordless wednesday



Hubungi Lynn Kamarul  011-11646607 untuk sebarang pertanyaan 
♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Tuesday, June 24, 2014

selamat datang ramadhan

syukur .. Allah Yang Maha Esa kan menemukan ramadhan sekali lagi. in shaa Allah jika tiada aral kita semua akan mula berpuasa mulai Ahad (29 Jun 2014) ini. bermaksud lagi 5 hari je lagi menjelang ramadhan. mama lynn yakin u all semua mesti dah selesai puasa ganti. teruja menyambut ramadhan + tak sabar nak tunaikan solat terawih.

lamanya tak blogging. terasa M besar menguasai diri + takde cerita menarik nak mama lynn kongsikan. cuti hujung minggu lepas pun banyak habiskan masa di rumah. weekend merupakan hari mama lynn akan memasak (WAJIB) cos hari bekerja balik kerja tahu balik makanan dah terhidang atas meja. bila fikirkan balik , mama lynn sepatutnya bersyukur dengan apa yang Allah berikan.

lately ni banyak sangat masalah yang mama lynn hadapi. sebab tu sedikit sebanyak mood blogging pun terganggu. mudah-mudahan hadirnya ramadhan ini dapat mama lynn perbaiki segala kekurangan diri. mama lynn pun manusia biasa yang tak terlepas dari khilaf. hanya Dia sahaja yang Maha Mengetahui.

buat teman-teman di luar sana, make sure ramadhan kali ni ditempuhi dengan penuh makna. perbanyakkan amalan. kalau ada kelapangan tu make sure meriahkan surau kat kawasan rumah u all tu dengan solat terawih. in shaa Allah mama lynn akan luangkan masa untuk bertarawih + xde anak kecik bolehla spend masa ke surau kan.

2 ramadhan nanti abah mama lynn akan menjalani pembedahan by pass jantung. doakan abah mama lynn cepat sembuh ye. sejak abah mama lynn keluar masuk hospital ni memang emosi mama lynn sedikit sebanyak terganggu. kadang sedih..kadang sebak. banyak sangat yang bermain dalam diri ni. semoga Allah memberi kekuatan buat diri ini. in shaa Allah. sebagai anak mesti la mama lynn nak lihat abah mama lynn dalam keadaan sihat. kalau tiada aral 26 jun ni abah akan warded di IJN. mama lynn tak mampu nak beri wang ringgit kepada orang tua. sekurang-kurangnya perhatian yag diberikan kepada abah dapat la menggembirakan hatinya.

tak mampu nak tulis entri panjang-panjang. ape-ape pun mama lynn nak ucapkan "SELAMAT BERPUASA BUAT SELURUH UMAT ISLAM " . jom sama-sama kita gandakan amalan di bulan mulia. 

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Solat Jamak dan Qasar




SOLAT JAMAK
Jamak ertinya menghimpun dua solat ke dalam satu solat. 
Solat yang boleh di jamakkan ialah solat Zohor dengan Asar dan Maghrib dan Isyak.
Jamak terbahagi kepada 2 bahagian iaitu :



Jamak Takdim
Solat Zohor dijamakkan dengan Asar dalam waktu Zohor dan Solat Maghrib dengan Isyak dalam waktu Maghrib.Syarat Jamak Takdim : 
i.Hendaklah dimulakan solat pada waktu yang pertama seperti Zohor kemudiannya diikuti dengan Asar dan Maghrib kemudiannya Isyak
ii.Niat Jamak dalam solat yang pertama pada permulaan takbiratul ihram
iii.Berturut-turut (Muawwalat) antara solat yang pertama dengan solat yang kedua.

Jamak Takhir
Solat Zohor dijamakkan dengan Asar dan dilakukan dalam Waktu Asar. 
Manakala solat Magrib dilakukan pada Waktu Isyak.
Syarat Jamak Takhir : 
i.Hendaklah diniatkan di dalam hati pada waktu yang pertama yang ia akan menangguhkan solatnya hingga ke waktu yang kedua.
ii.Masih berada dalam musafir hingga selesai kedua-dua solat.

SOLAT QASAR
Qasar ertinya memendekkan solat yang empat rakaat kepada dua rakaat sahaja. 
Solat yang boleh dipendekkan ialah solat Zohor, Asar dan Isyak sahaja.

Syarat-syarat sah Solat Qasar ialah : 
Musafirnya tidak bertujuan maksiat.
Perjalanannya melebihi 2 marhalah iaitu 60 batu / 96.6 km
Diniatkan qasar solat ketika takbiratul ihram
Tidak boleh mengikut imam yang sedang solat sempurna (Tamam)
Mengetahui solat qasar itu menjadi harus baginya
Mengetahui tempat yang hendak dituju, jika tiada tujuan atau matlamat tidak sah qasarnya
Tidak boleh qada qasar solat yang ditinggalkan semasa di tempat kediamannya tetapi solat yang ditinggalkan semasa dalam musafir boleh di qada'
Masih berada dalam musafir hingga selesai solatnya

Contoh niat bagi solat qasar adalah seperti berikut (Solat Zohor) : 
Sahaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar kerana Allah taala.

HAL-HAL YANG BERKENAAN DENGAN JAMA' DAN QASAR 
Apabila seseorang itu bermusafir lebih dari dua marhalah maka ia harus melakukan solat qasar dan jama' sekali. Ertinya ia boleh menjama'kan di antara dua solat dan mengqasarkan sekali.

Walau bagaimanapun, ia boleh melakukan di antara satu yang berikut : 
Menjama'kan dua solat fardhu tanpa qasar 
Menjama'kan dua solat fardhu dan qasar.

Terdapat 2 kaedah yang boleh digunakan melalui cara ini :
Niat Jama' Taqdim dan Qasar : 
i.Solat Zohor dan Asar. 
Sahaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar serta di jama'kan dengan Asar kerana Allah Taala 
Mengerjakannya dengan azan dan diiringi iqamat. 
Selepas memberi salam, maka iqamat sekali lagi tanpa menangguhkan (kecuali mengambil wuduk) dan berniat pula seperti berikut : 
Sahaja aku solat fardhu Asar dua rakaat qasar kerana Allah Taala

ii.Solat Maghrib dan Isya' 
Sahaja aku solat fardhu Magrib tiga rakaat serta di jama'kan ke dalamnya Isya' kerana Allah Taala 
Solat maghrib tidak boleh diqasarkan.

Cara melaksanakan jamak taqdim maghrib - isya' sama dengna niat jama' taqdim zuhur-asar. setelah memberi salam kemudian bangun dan iqamat dan berniat seperti berikut : 
Sahaja aku solat fardhu Isya' dua rakaat qasar kerana Allah Taala

Niat Jama' Takhir dan Qasar: 
i.Solat Zohor dan Asar 
Sahaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar serta di jama'kan dengan Asar kerana Allah Taala 
Selepas memberi salam, maka iqamat sekali lagi dan berniat semula seperti berikut : 
Sahaja aku solat fardhu Asar dua rakaat qasar kerana Allah Taala

ii.Solat Maghrib dan Isya' 
Sahaja aku solat fardhu maghrib tiga rakaat dijama'kan dengan isya' tunai kerana Allah Taala. ! memberi salam, maka iqamat sekali lagi dan berniat semula seperti berikut : 
Sahaja aku solat fardhu Isya' dua rakaat qasar kerana Allah Taala

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Saturday, June 14, 2014

'' Feel Vogue super-cover Foundation ''











'' Feel Vogue super-cover Foundation ''

~ FV adalah pilihan make up artist professional...

~ Manafaat Feelvouge foundation : 

♡ Vitamin E - melembabkan kulit wajah
♡ Spf 30 - melindungi kulit dari sinaran matahari
♡ Anti rekahan
♡ Long Lasting up to 16hour
♡ Professional voverage
♡ Halal & mendapat kelulusan KKM
♡ Keluaran Fellicious Cosmetic

➨ SPF 30 melindungi kulit dari sinaran matahari.
➨Sesuai dengan semua jenis kulit
➨ Effect Glowing bila semakin pecah peluh.
➨Mudah dicuci untuk solat.

√ 10gm
√ Tahan 1 - 2 bulan. (bergantung pada penggunaan)
√ Teksturnya yang ringan serta mudah dipakaipada kulit wajah.

Terdapat dalam dua jenis :

1- Beige - untuk kulit cerah & sawa matang Secara umumnya warna beige sesuai untuk kebanyakan kulit

2- Natural - untuk kulit kuning langsat 
(putih pucat)

Sapu nipis2 je ea
Sapu nipis ja dah boleh tutup cela di wajah. Mudah dipakai dan dikenakan dengan pelbagai jenis solekan.

Pakai pagi, tahan hingga 16jam penggunaan, Seharian berada di luar, kulit muka langsung tidak berminyak dan kering, 

Ada perlindungan spf 30 - tak risau berjemur diterik mentari

Ada Vit E - tak risau kulit muka kering atau kusam Mudah dicuci 

- halal Telah diluluskan oleh KKM

Paling best - Effect GLOWING bila semakin pecah peluh

Semua ni ada dalam Feel Vogue Supercover FoundationFeelVogue Supercover Foundation Dijamin Selamat !!!

Didaftar dengan Biro Pengawalan Farmaceutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia.

FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION (KKM not : NOT130905995K) 

Anda boleh buat carian di laman web BPFK dengan menggunakan nombor rujukan NOT yang tersenarai di atas.

~ Ingin mendapatkan foundation kulit yang menakjubkan ...ingin menjadi seperti mereka ....Tunggu apa lagi...Hubungi saya laju-laju.

Lynn Kamarul 
011-11646607
Pm/sms


Harga (RM): $ 69.90 + rm6 postge semenanjung
Rm10 Sabah / sarawak

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar