Followers

Monday, December 23, 2013

suke tengok perubahan jarum timbang

selepas 28 hari tanpa nasi dan dengan bantuan teh HL berat badan mama lynn turun 4kg. yeayyy macam tak percaya je. boleh dikatakan mama lynn ni memang hantu timbang  cos hari2 nak timbang berat. sampai adik mama lynn jadi meluat. haha x kisah la kan, sekurang-kurangnya mama lynn notice yang diet mama lynn konsisten atau tidak. bukan sengaja pun nak timbang berat selalu , kerana bagi mama lynn bila timbang then tahu berat terkini mama lynn akan lebih struggle jaga makan.
 
kalau u alls nak tahu berat badan mama lynn sebelum berdiet ni 88kg. semalam timbang dah 84kg. semakin excited diri ni nak kurus. memandangkan mama lynn ni memang GEMUK xde la nampak sangat perubahannya. kalau cakap pun orang mesti kata mama lynn tipu. timbang semalam pun mama lynn minta adik mama lynn yang perhatikan jarum timbang tu.
 
semalam mama lynn makan tak hingat dunia. comfirm akan naik balik berat badan ni. xpe lah.. mama lynn akan bilas balik dengan teh HL. mama lynn takdelah beria jaga makan. cuma tak makan nasi je pun. biasanya pagi till petang mama lynn akan makan bihun dan kuih muih. sesekali selangkan dengan ayam goreng ataupun meals yang tak heavy sangat. macam pagi ni mama lynn da tapau mihun goreng dan kuih. balik kerja nanti biasanya meratah lauk takpun makan biskut atau roti. malam memang pantang makan heavy. adalah sesekali amik jugak la heavy meals malam tapi kena make sure esoknya kena minum teh HL extra.
 
misi diteruskan. tak peduli pun orang nak judge mama lynn poyo ke ape ke. yang penting mama lynn ada effort untuk turunkan berat badan. mama lynn takde diet ngan healthy food sangat cuma KUANTITI tu memang kena ambil berat.
 
target mama lynn dalam masa 2 bulan lagi berat badan mama lynn boleh turun ke 80kg. cukuplah setakat tu dulu cos xnak la beria sangat takut diet tak ke mana. doakan mama lynn terus bersemangat untuk meneruskan misi mama lynn ni.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. mamalyn....iya dlu kan penah nk diet.ada dptkan advice org.jgn amik semua kaler putih.nasi,meehun,laksa,pulut,roti.hehe.roti pon kalo nk mkn 2keping je sehari.jgn minum manis2,air masak byk2 sgt sehari tu.kuih muih pon elak.mcm iya dlu mkn pagi tu amik sup2.lunch roti and buah2an.dinner amik lauk2 with roti gak.cube laa dalam 2wks ni ke kan...inshaaAllah cpt turun....good luckkkkkkkkkkkk ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya... diet yg agak sukar gk tu.. hehe x tau la mmp ke idak.. but tq tau sudi bg petua. hehe

      Delete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar