Followers

Thursday, December 5, 2013

cerita diet mama lynn

yeayy hari ni hari ke 10  mama lynn tanpa nasi. walaupun mama lynn tak ambil nasi as heavy meal, mama lynn masih ambil bihun. yg pasti no more makan malam yg berat. (kalau orang kata bihun tu berat mama lynn tak kisah, janji karbo dia kurang sedikit berbanding nasi)
 
balik kampung last week (wedding cousin) even menu cam best je mama lynn berjaya juga menjauhi nasi. makan lauk je la.. bukan poyo tapi kalau tak strict macam ni memang tak ke mana la usaha diet mama lynn.
 
so far sekarang kalau balik kerja tak la fikir tentang makan malam sangat. kalau dulu balik je rumah terus tengok bawah tudung saji ada lauk apa. sekarang ni kalau nak makan sekalipun, mama lynn makan lauk je. cuma semalam mama lynn terlebih makan sikit masa kat umah. lewat petang tu mama lynn ambil 2 keping roti kosong disapu peanutbutter sunbear + 1 keping roti cicah sambal ayam. malam semalam pulak mama lynn makan ayam goreng .
 
mama lynn betul-betul mahu turunkan berat badan sekarang ni. memang la mama lynn tak mampu nak turunkan berat badan mendadak tetapi bila mama lynn kawal pemakanan sekurang-kurangnya berat badan boleh turun perlahan-lahan.
 
alhamdulillah sepanjang mama lynn ambil teh herbalife, tak rasa susah pun nak ambil. malam memang 1 jug jugak la mama lynn minum. kalau kat opis pulak lebih kurang 1 liter ++ sampai petang. so far kalau kat umah memang asyik terkucil je.
 
just wish me luck k. in shaa Allah by genap sebulan nanti mama lynn updated berapa kg yang mama lynn dapat kurangkan. target mama lynn sebulan 2kg. kalau dapat lebih alhamdulillah.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. selamat berdiet akak :) part minum air banyak memang tak tahan nak terkucil jer kan. kalau nak keluar saya akan kurangkan minum air. kalau dok kat rumah takpe... nanti update ler berjaya turun bape kg :D kita geng diet..hehe

    ReplyDelete
  2. ma diet jugak ke ? awk kurus je akak tgk dik.. hehe ape pun gud luck.. smlm amik gk fast food cos org belanja. hehe mlm td pulun minum the 1 jag. bilas blk lemak2 yg masuk tu. nnt da ada perubahan akak updated k

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar