Followers

Tuesday, October 29, 2013

Trying To Conceive Part 2

pagi ni mama lynn cuba luangkan masa kejap untuk share tentang TTC. sebagai TTC banyak perkara yang perlu diambil berat. lagi-lagi soal kesihatan. apa yang patut mama lynn buat dalam berusaha untuk mengandung. kalau ikutkan di tahun ke empat inilah baru mama lynn take it serious. means before this mama lynn kurang alert what should mama lynn do dalam trying to conceive.
 
dari sudut medical treatment , mama lynn tak pandai nak cerita + mama lynn masih belum jumpa pakar sakit puan. mama lynn di fasa berusaha secara tradisional. mama lynn dah mula ambil makanan sunnah. itupun selepas mama lynn jalani rawatan berbekam. suggestion dari pengamal perubatan tradisi tersebut.
 
cara pengambilan habatus sauda yang mama lynn amalkan adalah sesudu kecil habatus sauda dicampur dengan air . kacau air dan campuran habatus sauda dengan mengikut arah lawan jam (pusingan tawaf) then selawat ke atas nabi. bagi minyak zaitun pula mama lynn lakukan dengan cara yang sama tetapi sukatannya sesudu besar. masa nak minum tu jangan lupa berselawat ke atas nabi 3x. mama lynn kalau minum both makanan sunnah ni kena tutup hidung. kalau tak tutup takut tekak ni meloya. alhamdulillah kesan pengambilannya tubuh badan akan lebih sihat.
 
habatus sauda
pada yang nak tahu kelebihan habatus sauda boleh baca balik entri INI. in shaa Allah di entri akan datang mama lynn akan kongsikan kelebihan MINYAK ZAITUN pula.   

minyak zaitun

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

No comments:

Post a Comment

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar