Followers

Friday, October 11, 2013

Trying To Conceive Part 1

masih berusaha dan terus berusaha. entah kenapa hati ini terpanggil untuk menulis tentang kehidupan wanita yang sedang berusaha untuk hamil seperti mama lynn ni. berapa banyak usaha wanita seperti mama lynn lakukan untuk hamil. berapa banyak ubat yang kami telan untuk berjaya hamil. walaupun rezeki anak tu dari Allah , kami tak mungkin berdiam diri dan duduk sahaja. kami wanita yang Allah beri ujian kecil di dunia ini. kami wanita yang mahu jadi sempurna seperti wanita lain.

hari ini genap 4 tahun 2 bulan 3 minggu dan 2 hari mama lynn bergelar isteri. tahun pertama mama lynn menjadi suri kepada suami tercinta mama lynn tidak begitu risaukan samada dikurniakan rezeki dalam masa terdekat atau tidak. mama lynn masih boleh tersenyum dan meneruskan hari-hari tanpa sebarang usaha untuk memiliki cahayamata.
 
tahun ke 2, ke 3 dan akhirnya tahun ke 4 menyinggah tetapi rezeki yang di nanti masih belum kunjung tiba. menuju fasa tahun ke 5 perkahwinan ni mama lynn mula risau, bimbang dan khuatir. adakah akan ada zuriat yang bakal lahir dari rahim mama lynn ini. apakah akan ada peluang untuk mama lynn menjadi wanita dan isteri yang sempurna. semua itu bermain di kotak fikiran.

kesayangan hati mama lynn (zahir & diana)
memandangkan hari-hari mama lynn sentiasa ditemani gelak tawa dan tangis anak-anak instant yang Allah berikan dalam hidup ini. kedukaan mama lynn sedikit terubat. tetapi ianya tidak pernah memadamkan impian untuk memiliki zuriat sendiri. mama lynn impikan zahir dan diana kan menjadi abang dan kakak yang terbaik untuk anak-anak mama lynn kelak. in shaa Allah kasih sayang buat keduanya tak kan pernah padam. tiada kata yang mama lynn mampu ungkapkan sayangkah mama lynn pada mereka? hanya Allah sahaja yang mengetahui betapa dalam kasih sayang itu.
 
orang keliling kan bertanya, takde anak lagi ke ? tak jumpa doktor ke ? tak cuba pergi berurut ker ? mama lynn tak mahu berkecil hati kerana itukan lumrah kehidupan. apa yang boleh mama lynn katakan jauh di lubuk hati ini mama lynn mahu memiliki. memiliki anugerah terindah dari Sang Maha Pencipta.
 
berkongsi cerita di sini membuatkan mama lynn bebas meluah rasa. apakah usaha yang mama lynn lakukan dalam usaha untuk hamil akan mama lynn kongsikan di entri akan datang. mungkin dengan sedikit perkongsian dari mama lynn dapat memberi panduan untuk semua "TTC" ian di luar sana.
 
in shaa Allah....

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

1 pesanan kasih sayang:

  1. Lyn ... harap banyak bersabar tau.... kita doa sama sama eh... mana tau nanti sama2 pregnent... insyaallah. ...

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar