Followers

Tuesday, June 18, 2013

outing pantai remis

sekarang ni kalau weekend je rasa wajib outing. tak kira lah ke mana pun janji dapat bawak anak-anak keluar. hari bekerja anak-anak terperap je kat rumah. memandangkan ayah diorang sekarang out station kat Johor untuk 2-3 bulan ni, mama lynn kena mainkan peranan untuk bawak anak-anak berjalan. kesian pulak bila anak-anak terperap je di rumah.
 
sejak kami tinggal sebumbung ni rasa meriah sikit rumah. balik kerja dah ada makanan terhidang. mama diorang comfirm akan masak cuma sesekali mama lynn akan pesan supaya tak payah masak cos mama lynn nak masak. weekend lepas tak berpeluang ke dapur pun. tu yang kadang-kadang mama lynn masak bila balik kerja. ini tidak adil lah kan kalau hari-hari balik kerja mama lynn terus makan. kena lah rajin ke dapur jugak + ada hati yang perlu dijaga.
 
petang sabtu lepas mama lynn bawak anak-anak dan mama mereka ke pantai remis. last two week pun kami ke sini jugak tapi masa tu en suami yang bawak. sengaja mama lynn bawak mereka ke pantai remis cos kat sana ada provide playground ala-ala belon tu ha untuk diorang main. alah yang kena isi angin tu. haritu datang bayar rm5 tapi sabtu lepas rm6/ person. katanya sebab ahad ada cabutan bertuah. MOTIF ?  hari sabtu naik harga, dia nak suruh datang lagi lah tu. memang tak lah kalau nak datang 2 hari berturut-turut.
 
naik harga pun tak kisahlah kan asal anak-anak enjoy bermain. mama lynn kalau keluar macam ni mesti bawak afif (anak buah mama lynn) sekali. saja buat teman anak-anak. alhamdulillah setakat ni mereka bertiga mesra berkawan cuma afif agak hyper sedikit dan suka sangat mengusik diana dan zahir.
 
setelah kepenatan + berpeluh-peluh, budak-budak tu baru reti berhenti bermain. kira berbaloi jugaklah bayar rm6. hehe cuma untuk diana mama lynn tak bayar pun. kasi can lah kan bagi sorang main free. susah jugak nak kawal afif bila bawak berjalan lately ni. asyik melawan je.. hehe geram mama dia ni ha.. (kalau semua nak tahu zahir dan diana panggil mama lynn "mak" tapi anak-anak buah mama lynn panggil mama lynn "mama") .
 
aktiviti lepas tu  sambung main lagi kat taman permainan tak berbayar. ikutkan je kehendak budak-budak tu. dah puas main barulah kami lepak kat pantai. zahir excited sampai main kat gigi air. tu belum kira budak-budak tu main bina castle lagi. masa ni afif tunjuk belang lagi. hehe abis abang zahir kena simbah ngan pasir kat kepala. mama diorang tak lah marah tapi mama lynn kenalah paham jugak. terus mama lynn bersihkan pasir kat kepala dan leher zahir. afif oh afif.. nakal betul anak buah mama ni.
 
sempat mama lynn rakamkan gambar budak-budak tu bermain. ada juga terselit gambar mama zahir dan diana sekeping. pada yang belum kenal zura boleh la tengok gambarnya.
 
panjang sangat entri ni. next entri cerita apa pulak eh ? in shaa Allah, kalau mood ok adalah entri dalam masa terdekat ni. hehehe tak nak malas-malas dah.
 
























♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. seronok bawak anak -anak jalan ni...dierang kemain happi n enjoy kalo dapat main cenggini...muka tersenyum memasing

    ReplyDelete
  2. tgk diorang happy da buat mak dia ni happy. alhamdulilah

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar