Followers

Thursday, May 9, 2013

abalone slice



1st time makan abalone sline ni jumaat lepas. percubaan pertama sebenarnya. abalone slice ni mama lynn tapau kat pasar malam je. jumaat sebelum tu ada je tengok abalone slice ni kat pasar tapi tak berani lagi nak cuba.
 
tak silap mama lynn ada 4 perisa. baby octopus (sotong), ketam, sosej & udang. mama lynn beli 1 set abalone slice ketam. 4 piece tu baru rm4.50. harga promosi untuk 3 set rm12.00.  kira ok lah kan harganya cos makanan ni pun bukanlah berasal dari Malaysia.
 
betul ke nama makanan ni abalone slice ? hahaha mama lynn sendiri tak pasti. even peniaga tu peniaga melayu tapi advertise kat stall diorang tu tulisan jepun. haha memang sah-sah la mama lynn tak paham.
 
cara masak abalone slice (pic copy paste dr FB sahabat mama lynn)
 
teruja tengok cara diorang masak abalone slice ni. tu yang nak sangat cuba. ape pun lepas je makan, terus rasa tu lah 1st & last mama lynn makan. tekak melayu macam mama lynn ni memang susah nak terima masakan luar. orang lain mama lynn tak pasti.


p/s : mostly menu pasar malam rabu kat taman perumahan mama lynn tu mama lynn da cuba tapi tu la, semuanya rasa kurang sedap.. rasa lepas je makan ruginya duit beli. salah mama lynn atau salah peniaga kan.
♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. nampak menarik..cam nk try aje.. :)

    ReplyDelete
  2. nrliza : try la... mmg nmpk menarik kan. sy x bape pandai makan. tekak org melayu sejati. hehe

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar