Followers

Monday, May 27, 2013

my new hobby




p/s : mama lynn memang dah addict ngan fesyen tudung. pembelajaran dari youtube memang memudahkan mama lynn untuk mengenakan tudung tak kira tudung bawal atau shawl. akhir kata COMEL TAK KAK TON ? ahakss mood menggedik macam budak2. jangan marah.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Thursday, May 23, 2013

berhijab , tudung jenis mana pilihan hati mama lynn

bawal tribal
 sifon 2 layer
 sifon 2 layer
Syria (yang ni pendek sangat, tak berani nak pakai dah)
Syria saiz M 
 shawl bercorak
 
 shawl kain sifon (murah sangat dah sekarang)
 
 
 
abaikan sahaja muka mama lynn dan tubuh badan mama lynn yang bertambah sasa itu. huhuhu memang sejujurnya berat badan mama lynn dah naik sekarang ni. usaha untuk menurunkan berat badan masih berbayang lagi. wahhh sangat la ayat-ayat poyo keluar dari mulut ini.
 
kali ni mama lynn nak kongsikan pilihan mama lynn dalam berhijab. trend bertudung sekarang terlalu ke depan , mama lynn sendiri tak tahu nak gambarkan trend yang ada pada masa kini. kalau dulu kita cuma kenal tudung bawal, syria dan tudung sarung  berawning sekarang ni kita dah ada half moon, turban, tudung fareeda, shawl dan macam-macam lagi fesyen tudung. nak cerita satu-satu pun mama lynn tak berapa mahir.
 
nak kata mama lynn ni mangsa fesyen tak jugak cos mama lynn tak la addict dalam membeli tudung yang menjadi trend semasa. mama lynn jenis orang yang risau tentang saiz tudung. memandangkan saiz fizikal mama lynn yang agak ke bam bam , mama lynn cuba elakkan dari mengenakan tudung saiz S dan M. sekarang ni mama lynn lebih prefer beli saiz L. kalau orang lain still beli klon tudung fareeda, mama lynn langsung tak ada koleksi dari tudung ni. baru2 ni masa majlis perkahwinan adik mama lynn, mama lynn sekadar kenakan tudung sifon 2 layer saiz L. agak labuh sedikit, bajet muslimah kejap tapi kalau ikutkan itulah tuntutan dalam menutup aurat.
 
kalau ada terlihat mama lynn bertudung agak pendek tu memang tak dinafikan cuma mama lynn berusaha untuk ke arah yang lebih baik. baru-baru ni keluar pulak trend tudung bercorak tribal. mama lynn dah ada 4 helai. sehelai tudung bawal dan 3 lagi selendang.
 
kalau bercerita tentang tudung, sekarang ni mama lynn sangat-sangat selesa dengan tudung syria kerana mama lynn yakin yang penampilan mama lynn lebih kemas bila mengenakan tudung ni. cuma koleksi tudung syria mama lynn kesemuanya plain. plan nak shopping tudung syria bercorak pulak lepas ni.
 
datanglah fesyen apa sekalipun, Alhamdulillah mama lynn bukan jenis yang cepat tergoda sekarang ni mood mama lynn dalam bertudung kembali kepada shawl. mama lynn dah mula rajin layan tutorial cara mengenakan shawl untuk lebih mahir dalam pemakaian shawl. even shawl kita murah pun kalau kena cara pakainya akan lebih kemas dan menarik. pilihan u all pulak macam mana eh agak-agaknya? jangan kita telalu taksub berfesyen sehingga kita lupa kenapa kita bertudung. mama lynn bukan wanita sempurna cuma mahu berusaha ke arah yang lebih baik. in shaa Allah.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

dinner kelab rekreasi MBSA

lama mama lynn tak updated kat sini. bukan sombong atau malas tapi sejujurnya takde banyak perkara menarik yang dapat mama lynn perkatakan. rutin seharian agak sedikit berubah dengan kehadiran en suami di sisi. balik kerja , kelam kabut nak mengemas dan memasak. tu belum kira nak membasuh dan buat kerja-kerja rumah yang lain.
 
en suami mama lynn dah hampir seminggu mula bekerja di tempat baru. buat sementara ni en suami hanya diberikan tugasan sebagai site supervisor. jadi mandur kejap, kerja hakiki x sempat nak sembang lagi. cuma yang mama lynn tahu company en suami ni buat kerja-kerja landskap.
 
rabu minggu lepas mama lynn sempat meluangkan masa untuk ke majlis makan malam kelab rekreasi MBSA. last minute plan sebenarnya. baju pun prepare last minute. mujur jugalah jumpa yang berkenan di mata. boleh la recycle balik raya nanti.
 
mama lynn tak sempat nak bergambar di red karpet pun. sekadar ambil gambar untuk kenang-kenangan je. artis jemputan pada malam tu adalah azrul raja lawak & maya. keduanya berjaya mengendalikan majlis tersebut dengan jayanya. majlis makan malam tersebut berakhir dekat 11.20 malam. yang tak bestnya kali ni mama lynn tiada rezeki memenangi sebarang cabutan bertuah. tak berapa nak bertuah sebenarnya kan.
 
harap lepas ni dapat luangkan lebih banyak masa untuk blogging. biar M besar yang rajin datang tu pergi jauh-jauh. mudah-mudahan hendaknya. kadang-kadang ada juga perkara yang ingin dikongsikan cuma kesempatan nak blogging tu agak terhad.
 
jom intai gambar-gambar mama lynn sepanjang majlis tersebut berlangsung
 
 























♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

Wednesday, May 15, 2013

sehari di rumah norashikin

 
sabtu lepas sempat meluangkan masa ke presint 5,putrajaya ke rumah sahabat baik mama lynn sedari di uitm jengka lagi, norashikin abdul ghani. pertemuan setelah sekian lama tak bersua muka. tujuan utama mama lynn ke sana untuk menziarahi sahabat mama lynn tu yang baru 3 bulan menerima kedatangan orang baru.
 
yang mama lynn ingat nama baby shikin , jannah. full name tak ingat la pulak. comel sangat baby jannah ni + kulit baby jannah putih gebu. rasa geram sangat. tetapi memandangkan mama lynn datang membawa 2 orang tentera cilik, x dapat la nak gomol baby jannah puas-puas. keduanya perlu diperhatikan sentiasa. al maklumlah boy, agak aktif sekali. habis dikerjakan barang-barang kat rumah shikin. mujur juga ada cik ana a.k.a baby sitter of the day aiman faliq. tak la penat sangat nak mengawal keduanya.
 
shikin mendiami kuaters kerajaan berhampiran dengan Kementerian Pengajian Tinggi. rumah shikin memang sangat luas. ditambah lagi view dari tingkat atas yang boleh nampak pemandangan tasik dan jambatan di putrajaya. mama lynn kira betapa beruntungnya kakitangan kerajaan yang memilih untuk menduduki kuaters di sana.
 
mama lynn lepak rumah shikin x lah begitu lama. sempat juga mama lynn makan nasi berlaukkan rendang ayam, daging masak black paper, teluk dadar dan berulam timun bersama sambal belacan air tangan dari shikin. skill memasak orang dah ada baby ni makin menjadi. sedap sangat, tapi nak makan banyak malu la pulak.
 
pasni kalau jumpa lagi mesti baby jannah da besar. kalau ikutkan plan asal alin akma (sahabat mama lynn & shikin) turut serta sekali tapi dia dan cik boyfriend tiba di rumah shikin agak lewat. masa alin akma call pun da pukul 7.00 malam ++ baru nak cari-cari kawasan rumah shikin. padahal plan asal dari dak alin akma ni. next time la kita dating together-gether pulak.
 
 
:: jom intai gambar-gambar budak2 hyper & baby jannah ::
 
 



















♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

wordless wednesday 4/2013



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar