Followers

Tuesday, February 26, 2013

gaduh-gaduh manja

serba salah nak tulis entri hari ni. perkongian yang kurang menarik untuk orang lain tau tetapi itulah yang terjadi. wahhh sangat saspen je intro entri mama lynn di petang selasa ni .
 
gaduh-gaduh manja kat tempat kerja. pernah tak korang semua hadapinya. hari ni tak pasal-pasal mama lynn terjebak. ntahlah mungkin lately ni cepat je nak tersentap. tanda-tanda period dah makin dekat. amik kau ... kecoh kejap opis ni ngan mulut mama lynn yang lebih daripada mak cik kiah kat kampung sebelah. tak pasal-pasal mama lynn dapat dosa.
tak perlu mama lynn nak cerita lanjut. alkisah benda-benda ni puncanya simple je. "SALAH FAHAM" the end ribut taufan yang datang melanda. tak ke saja cari nahas. sah-sah lepas ni orang akan judge mama lynn "kurang sopan".
 
by the way, hal-hal gaduh manja kat pejabat ni boleh je kita atasi bila rasa sabar dan iman penuh di dada. cuma mungkin la kalau emosi kita tak stabil bila berdepan ngan hal-hal macam ni kita tak boleh berfikir secara waras. cakap ikut suka hati tanpa jaga air muka orang lain.

pengajarannya, hal kecil kalau boleh selesaikanlah dengan cara baik. bila kita buat salah jangan ada rasa malu untuk mengaku kerana dalam hidup ni kita tak la sempurna. semua orang pun buat silap. macam mama lynn ni pun... awal-awal tadi taip benda lain the end lain yang mama lynn publish. belajar dari kesilapan dah 
 
 
p/s : teringat kata-kata seorang teman, kalau kita sedih pun jangan tunjuk kat orang rasa sedih tu. nanti tak la orang yang x suka kita tertawakan kita.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

3 pesanan kasih sayang:

  1. xpe kak aj..biasa la kt ofis mcm2 perangai..
    ikut mood,kena mood ok byk la bersabar...
    kena hari mood tak ok, memang kena sembur la kan..hikhik

    ReplyDelete
  2. setuju dgn mamalynn..kalau kita sedih jangan tunjuk kat orang rasa sedih tu. nanti tak la orang yang x suka kita tertawakan kita..wlupon dlm hati hanya tuhan yg tau betapa pedihnya menanggung siksa..biar la kita sakit sendiri buat seketika waktu..huhuu

    ReplyDelete
  3. nor syed : mmg byk ragam kan kat opis ni. kadang2 klu mood x bape ok org cari pasal mmg menyinga la jugak...

    seribu pilihan : tak mahu tunjuk sedih dah.. kita kena kuat depan + x best pun kalau org judge kita sekadar nak tarik perhatian

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar