Followers

Tuesday, January 22, 2013

aku mahu kurus

3-4 hari meninggalkan blog rasa rindu menghimpit jiwa. semalam mood blogging nan hado, sekadar approved komen dari kawan2 blogger je. hari ni rasa kena bangkitkan semangat tu balik. tak mahu malas-malas.

lately ni ramai suara-suara menegur yang mengatakan mama lynn dah kurus sikit. ada yang tanya kenapa badan ni susut ?  mama lynn masih berdiet tapi tak la se "extreme" dahulu. mama lynn cuma diet sendiri. nasi memang mama lynn dah ambil balik tapi tu pun mama lynn ambil 2-3 hari sekali. kalau boleh nak maintain dengan berat sekarang. hajat hati nak turunkan lagi berat badan tu tapi tu semua bergantung pada disiplin diri.
buat masa sekarang mama lynn just control makan then sapu losyen felinna kat part yang buncit dan bam bam tu. kalau sebelum ni mama lynn memang ambil teh herbalife as penambah tenaga tapi memandangkan nak cut cost mama lynn tekad untuk diet sendiri. alhamdulillah mama lynn boleh jugak kontrol makan cuma bila hari yang mama lynn makan nasi tu, selera makan tu jadi bertambah-tambah.
ada sorang sahabat mama lynn ni diet sendiri boleh turun berbelas kg dalam masa 4 bulan ++. rasa teruja dengan perubahan diri dia. tapi tu la mama lynn ni tak cukup berdisiplin. hope semangat ni tak luntur. dari bulan september 2012 till sekarang, mama lynn baru kurangkan 7kg. tu pun kadang-kadang berat badan mama lynn naik 1-2 kg kalau tak kontrol makan.
mama lynn rasa zaman mama lynn di sekolah menengah dahulu sangat-sangat berbeza dengan sekarang. dulu berat badan tak pernah cecah 60kg. mesti 50 ++. sekarang ni jangan cakaplah, nak tengok diri sendiri kat cermin pun rasa segan. doakan mama lynn dapat mencapai impian mama lynn. semua wanita nak kelihatan cantik di mata suami. itu yang mama lynn mahu lakukan. in shaa Allah.

:: ni pulak gambar mama lynn yang terbaru ::



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

6 pesanan kasih sayang:

  1. Assalamualaikum mama lynn..
    Tahniah..
    Eira pun tengah berusaha nak kuruskan badan..
    Ramai kwn2 yg syorkan herbalife..
    Tapi, Eira x mampu nak beli..
    So, Eira amik inisiatif sendiri..
    Diet..sambil tu banyakkan bersenam..
    Nampak gak perubahan..
    Walaupun x banyak..
    :)

    ReplyDelete
  2. terus berusaha utk diet lg kak :)

    ReplyDelete
  3. eira : pikirkan kos supplement ni mmg rasa mahal kan + klu kt ni kaya raya nak gak beli. tp better kawal sendiri diet tu. lg bagus.. mlm ni sy nak g men futsal. another step jugak dalam jaga kesihatan. setelah sekian lama x bersukan

    iima : tq dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. futsal..beznya..Eira esok de training bola jaring..:)

      Delete
  4. teruskan usaha ye! semoga berjaya...dapat diet yg ideal...

    ReplyDelete
  5. eira : hehe futsal last week tak jd....

    haryati : in shaa Allah... hehe tp blk kg aritu mkn x ley nak kontrol...

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar