Followers

Friday, December 21, 2012

happy holiday

hari terakhir bekerja sebelum bercuti panjang. in sha Allah esok (sabtu) mama lynn akan bertolak pulang ke sedim, kulim. mama lynn akan naiki bas era mesra pada jam 2.00 petang dari stesen bas klang sentral ke kulim. sangat teruja untuk bercuti panjang. dapat lah melarikan diri dari kerja untuk seminggu.

kebiasaannya mama lynn akan pulang ke sedim pada jumaat malam sabtu tetapi kali ni terpaksa ambil bas pada petang sabtu. tu pun sebab mama lynn tak booking tiket awal-awal. kebetulan 25hb nanti cuti umum, tiket bas cepat je habis.

susah hati jugak even nak bercuti cos SKT masih belum dilengkapkan lagi. tu pun kerana sistem HRMIS yang tengah down sekarang ni. mama lynn dimaklumkan yang bahagian HR akan edarkan borang untuk diisi secara manual. tetapi sehingga sekarang borang SKT masih belum diterima. urmm a bit risau cos kalau borang tu diedar minggu hadapan, macam mana mama lynn nak isi. mama lynn kurang setuju bila SKT nak kena key ini by sistem. rasa melambatkan lagi proses adalah. memang teknologi tu penting tetapi ada perkara yang kita tak boleh praktiskan dengan teknologi.

berbalik pada cuti, mujur jugalah mama lynn balik esok cos malam ni kan ada MAHARAJA LAWAK MEGA. sebagai penyokong tegar JOZAN, mama lynn sebolehnya tak nak terlepas menonton. persembahan JOZAN memang terbaek. tak sabar nak tunggu malam. even program ni diadakan di MBSA iaitu lokasi mama lynn bekerja namun untuk menonton terus dari auditorium tu masih belum berkesempatan. malas nak bersesak-sesak sebenarnya + tengok dari TV lagi puas cos dapat tatap wajah diorang dari dekat. chaiyok JOZAN. both of you are the best.

en suami .... tak sabar nak spend masa sama-sama. get my old life back. miss that moment la sayang. bila tinggal berjauhan ni , asyik jadi perindu je lah + rumah pun sunyi. in sha Allah untuk seminggu ni takkan sayang persiakan. moga semuanya berjalan lancar. amin. 

untuk kawan-kawan blogger, mama lynn akan ambil leave jugak dari blogging. in sha Allah, balik sini semula mama lynn akan kembali dengan entri-entri baru. selamat bercuti juga buat kawan-kawan yang akan menghabiskan cuti tahunan korang. tak care. luv ya....

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

11 pesanan kasih sayang:

  1. assalamualaikum.... singgah sini...

    ReplyDelete
  2. Salam MAMA.. tq 4 info vitamin c tu...

    Selamat bercuti...happy holiday ...:)

    ReplyDelete
  3. ayu azmir : singgah sana latter k

    iima : thanks iima

    zidalifah : thanks bonde.... sharing is caring

    ReplyDelete
  4. Happy holiday and have a safely journey kak lynn.

    ReplyDelete
  5. salam kenal mama lynn. baru follow sini ;)

    happy holiday yea...husband zura pun risau nak cuti katanya hari tu sbb HRmis down SKT tak settle :D

    ReplyDelete
  6. setuju dengan sis.. HRMIS payah nak isi sebab system selalu sangat downnya. Wah sis nak spend time bercuti dengan suami eh.. selamat bercuti sis.. moga semuanya berjalan dengan lancar :)

    ReplyDelete
  7. selamat becuti kak lynn,hehe saye peminat jozan jugak,haha

    ReplyDelete
  8. azhafizah : thanks ... alhamdulillah tamat sudah percutian panjang akak

    tihara : alhamdulillah seronok sgt dapat spend masa ngan family


    zoora : salam perkenalan + thanks sudi jenguk kat sini. the end kitorg isi skt by form je.. tu lagi menyenangkan.

    aida omar : skt da siap lengkapkan borang pun.. tunggu la berapa je markah bos nak bagi... huhuhu alhamdulillah x puas spend masa ngan family. en suami dis week blk sini lagi.. waiting for the time

    hanif : thanks..... selamat masuk kerja dah pun ni

    norshahfeza : wahhh sama la kt eh tp last week pny show akak da terlepas. x sempat lg nk tgk ulangan

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar