Followers

Friday, December 14, 2012

comel ?? nak guling-guling lak rasa hati

 :: perbezaan dengan kaca mata & tidak berkaca mata :: 

:: komen dari adik kawan sekolah mama lynn  (zoom in untuk lebih jelas) ::

adakah wajah mama lynn dengan tidak berkaca mata adalah seperti mama lynn sekolah dulu-dulu. aisehh nak gelak guling-guling ngan komen dari dak erin ni. mama lynn masa zaman sekolah menengah berat badan tak pernah cecah 60kg. sekarang ni dah naik berpuluh kg tau. dah tentulah sangat-sangat berbeza. lagi-lagi bila ambil gambar close up muka je, bam bam je pipi tu.
kalau nak suruh mama lynn pakai contact lens memang tidak sesekali akan dipenuhi oleh mama lynn. sangat selesa dengan penampilan sekarang. takpelah kalau tak cantik pun. tak suka nak memudaratkan kesihatan dengan contact lens + mata ni sangat la sensitif. cukuplah zaman blajar kat uitm dulu dah puas melaram ngan contact lens berwarna.
tadi pun ditegur oleh seorang sahabat. "akak dah gemuk la "..... bagai kena tembakan rasanya . pedih menghiris sanubari ini. masih dalam usaha menurunkan berat badan. jujur tak pernah ada rasa putus asa. dalam masa sebulan ni memang takde perubahan yang menggembirakan cuma bila ingat pesan kakak mama lynn " ko nak berat ko naik ke atau maintain "... sedikit sebanyak tak la menggusarkan hati ni. takpe lah.. tak nak beria-ia , takut jadi bahan kutukan orang lak nanti. selesa dengan diri sendiri dan sangat-sangat bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan. insya Allah.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

4 pesanan kasih sayang:

  1. farisha : kamu n... mahu yg baca entri ni nnt gelakkan mama lynn

    ReplyDelete
  2. Pendapat kak zan..asalkan kita selesa dengan penampilan kita, itu sudah bagus..

    ReplyDelete
  3. norhaizan : kak zan, betul la tu... sy pun tak reti nak ikut perkembangan semasa sgt dlm fesyen ni. pakai apa yg selesa ngan diri

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar