Followers

Saturday, December 15, 2012

bila dah mula tulis entri

nak menulis tapi takde idea. hahah pening la nak pikir apa entri menarik yang mama lynn nak kongsikan bersama-sama rakan blogger dan semua pembaca. mama lynn tak nak cerita pasal gosip artis atau cerita-cerita yang terlalu sensasi. blog mama lynn memang 100 % tak berkaitan dengan dunia hiburan. kalau cari berita tentang gossip artis kat sini memang susah sangat la nak jumpa.
 
hari ni mama lynn datang jugak ke pejabat. buat overtime cos ada kerja yang perlu mama lynn selesaikan sebelum isnin. isnin ni mama lynn kena jaga kaunter jabatan. dalam sebulan adalah 2x mama lynn kena jaga kaunter. tak susah mana pun bertugas di kaunter.
 
di jabatan mama lynn ni kebanyakan yang datang samada nak hantar permohonan, semak pelan, discussion ngan TA atau technician. petugas kaunter hanya perlu telefon TA atau technician untuk berhubung dengan public. selebihnya hanya merekod surat dan membuat pengesahan terima surat samada dari luar atau dalam pejabat. bila turn kena jaga kaunter ni lah rasa lapang kejap. dapat jugak berehat dari kerja pejabat.
 
hari cuti macam ni bukan mama lynn tak suka berehat di rumah tetapi memandangkan en suami jauh, rasa bosan bila tinggal sendiri. sebab tu mama lynn lebih suka habiskan waktu cuti macam ni di pejabat. dapat jugak siapkan kerja + tak la sunyi sendirian di rumah. urmm insya Allah jumaat depan mama lynn akan pulang ke kampung dan bercuti selama seminggu di sana. setiap hari asyik menghitung masa supaya cepat berlalu. hati ni dah terlalu rindukan en suami. dapatlah spend masa yang lama bersama suami dan keluarga. insya Allah.
 
mama lynn tak sabar juga untuk spend masa dengan anak-anak kesayangan. rindu pada keduanya menggunung tinggi. hanya Dia sahaja yang tahu betapa kuatnya kasih sayang mama lynn pada keduanya. insya Allah kalau tiada aral mama lynn nak menziarahi teman blogger intan berlian. teruja nak jumpa ina dan kedua puterinya. ni pun tak maklumkan lagi pada ina cos takut plan awal then tak jadi. last minute nanti baru nak calling2 ina. insya Allah kalau jadi dapat lah jumpa alisha dan aqilah. actually blogger intan berlian ni menetap di sungai petani. kebetulan kakak ipar dan abang ipar mama lynn pun tinggal di sungai petani. kiranya sungai petani tak lah terlalu asing di mata mama lynn. ade jugak lah saudara mara di sana.
 
insya Allah family belah mama lynn akan bercuti ke port dickson mulai 29 disember ni. kalau tak salah mama lynn akan stay di sana sehingga 30 disember. kalau takde halangan, mama lynn akan pulang ke klang dari kulim 28hb disember dan akan tiba pagi 29hb. tengahari tu jugak akan bertolak ke port dickson. urmmm lama x bercuti dengan adik-beradik. dah tua2 macam sekarang ni takde lah excited sangat berjalan. yang penting dapat berkumpul adik-beradik dan semua pun happy.
 
takde idea nak menulis pun panjang jugak entri ni. mesti korang dah bosan nak baca. maafkanlah diri ni, mama lynn akui yang mama lynn memang suka bercerita. meleret-leret jadinya bila dah mula buka cerita ni. insya Allah minggu hadapan nak pulun dengan entri baru sebelum bercuti dari blogging. kalau tidak nanti rindunya nak blogging. nantikan entri-entri dari diri ni.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

5 pesanan kasih sayang:

  1. panjang pun sy tetap baca habis.. oo nak g pd yer... bestnya...

    ok, nanti nak dtg gtau yer :-)

    ReplyDelete
  2. syoknye pegi pd,hehehe

    mesti rase mase lmbat blalu kn nk tggu mggu cuti tu, saye slalu rase cmtu =D

    ReplyDelete
  3. Hai mama lyn..slmat brkenalan..noce blog n entry!
    Ada masa free, jom intai2 Premium Beautiful Corset.Produk kesihatan&kecantikan..Sgt berkesan!..
    =)

    ReplyDelete
  4. intan berlian : thanks ina sudi baca entri sy yg meleret2 ni

    muMme : thank muMme

    norshahfeza : yup.. x sabar jugak cos nak melayan kerenah anak2 buah mandi tu lg seronok

    nana farhana : insya Allah akan ke sana =)

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar