Followers

Thursday, November 22, 2012

sudah jatuh ditimpa tangga



kalau boleh mama lynn tak nak tunjuk gambar ni , aurat kan tapi mama lynn rela jugak la kuarkan untuk buktikan betapa sakitnya badan mama lynn masa kena gatal-gatal aritu. al-kisah otw balik kampung dari klang mama lynn tak lena tidur dalam bas. tak penah-penah badan mama lynn gatal-gatal bila duduk dalam bas ERA MESRA tu. tergaru-garu jugak la diri ni. sampai je kat slim river (bas berhenti rehat) mama lynn terus ke toilet untuk check 1 badan. alahai sedihnya , bukan takat kat lengan tapi kat pinggang pun gatal-gatal. kebetulan ada sorang girl ni tanya "akak kena gatal-gatal ke ? saya pun sama" .girl tu naik 1 bas ngan mama lynn. dia siap tunjuk lagi kaki dia kena gatal-gatal.
 
sebelum perjalanan diteruskan , mama lynn decide untuk duduk kat seat lain. mujur juga ada extra seat. means bas tak la penuh malam tu. alhamdulillah feel better sikit la tapi still ada rasa gatal-gatal. esoknya baru perasan badan mama lynn naik lebam-lebam dan macam bengkak pun ada. kebetulan ada bawak clobet cream. mama lynn sapu ngan cream tu dulu. tapi gatal tu makin menjadi-jadi. mama lynn try guna bedak berubat yang berangin tu pun tak lega jugak. the end lepas zuhur isnin tu mama lynn pergi jugak la klinik. mula-mula g kinik kesihatan karangan. dia just bagi ubat ngan time sleep je. disebabkan rasa tak boleh nak tahan mama lynn g klinik swasta kat pekan sg kob untuk dapatkan injection. dah lama tak kena cucuk. seyes rasa nak menangis cos rasa sakit sangat kat tempat kena cucuk tu. tangan pun rasa tak leh nak angkat.

kalau ditanya sekarang ni dah ok ke tak alhamdulillah beransur baik. tapi yang buat mama lynn sedih still ada parut kat lengan mama lynn. urmmm nak cari cream untuk hilangkan parut. kalau sikit takpe ni banyak lak tu.
 
alkisah petang tu pulak mama lynn terjatuh masa nak keluar dari pintu dapur untuk ke belakang rumah. kebetulan paip kat mesin basuh tu tercabut dan tertolak ke belakang. nak tarik tak lepas so mama lynn panggil la en suami untuk pasangkan balik sementara mama lynn ke belakang rumah untuk tolak paip tu masuk balik. nak dijadikan cerita masa tu baru lepas hujang so lantai simen kat belakang tu basah. gedebuk mama lynn jatuh macam nangka busuk. takde la rasa sakit pun masa tu tapi risaulah jugak. en suami mula-mula tu takde cakap ape cuma bila tengok mama lynn ngan satu badan kotor , boleh lak gelak-gelak. then suruh mama lynn mandi.

sedihnya... benda nak jadi kan. bukan kita mintak. mama lynn tak la kata nasib diri ni malang cuma bila kita jatuh sakit mesti la kita tak suka. sekarang semuanya bertambah baik. dah sihat macam biasa cuma bila pandang parut kat tangan ni rasa kecewa je hati. makin buruk la diri ni. sob sob. dugaan Allah untuk mama lynn. kena banyak sabar kan.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

9 pesanan kasih sayang:

  1. dugaan tu semua.senyum selalu..=)

    btw..kita tag mama lyn tau.

    http://wanaowen.blogspot.com/2012/11/ssegmen-jom-upkan-followers-sampai-puas.html

    ReplyDelete
  2. wana : insya Allah lapang nnt mama ynn join k. yup dugaan dari Nya

    ReplyDelete
  3. nasib baik dah ok skrng ni...^_^


    #mama lynn, dalam gambar tu macam ade buah durian la kt belakang tu...hihihihihi..=P

    ReplyDelete
  4. yelah, mender nak jadi kita mana nak tau ... tapi next time careful occay?

    ReplyDelete
  5. kenape dlm bas tu gatal2 kak? mgkin ade hama kot, dh lame xdi servise dlmnye kn kak,,

    dugaan tu kan,,moge cepat sembuh tau kak lynn =D n hati2

    ReplyDelete
  6. Ya Allah..dugaan tu semua Mama Lynn..kdg2 tak pernah jadi kt kite, skali kena bertimpa2 lah plak kan...apa pun SABAR tu lah kuncinya...:)

    ReplyDelete
  7. Allah sis.. nasib tak ada apa2 terjadi, bahaya tu sis.. lain kati mohon berhati2 sis.. ada dua dugaan ea sis dapat. Dugaan dari Allah untuk umat yang disayanginya :)

    ReplyDelete
  8. Mama lynn fie suggest pakai cream dermovate betul ke tak ejaan tak tahu. huhu tapi cream nie memang seriously cepat kesan dia. Boleh hilang parut tu kejap je.

    ReplyDelete
  9. cik que : haha perasan je dia, mmg durian la tu. nak tahu kisah durian baca entri yg lepas

    farawaheda : baek !!! akan lebih berhati2

    norshahfeza hamsan : mungkin hama. rasanya tu bas ganti kot. mayb dah lama x pakai. prasan gak depan bas tu macam kesan eksiden. mayb bas tu jarang guna so tu la kotor sikit.

    atieyusof : yup, bertimpa2 kan dugaan utk sy kali ni. takpe lah sy redha dengan segalanya. ada hikmah Allah bg rasa sakit tu

    aida omar : tu la risau gak, klu org mengandung mahu boleh gugur jatuh macam tu... insya Allah lepas ni akak hati2 k . thanks dear

    fifie : thanks for info.. mlm td masa sembang ngan suami ckp gak la tgn bparut, dia ckp dia bolegh buat ape, tp mujur jugak la kan parut tu bkn kat muka

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar