Followers

Saturday, December 1, 2012

menu balas dendam



seyes sehari dua ni mama lynn stress sangat-sangat. tu yang semalam mama lynn even da breakfast heavy meal (mee hailam) tengahari tu still lagi kuar lunch. dapat pulak KFC snack plate lupa segala masalah. berat sangat ke masalah diri ni ? hehe jangan gelakkan mama lynn pulak k. ekceli bila timbang berat kelmarin mama lynn dapati berat badan ni naik 2 kg. huh !!!!!!!!!!!! seyes sedih.
 
pasni memang nak void makan kuew tiaw atau mee. never !!! mungkin dis week 2x mama lynn ambil mee tu yang berat badan naik. mungkin juga mama lynn ada makan jajan. makan jajan pun berat boleh naik kan.
 
takpelah sesekali nak makan fast food cam KFC ni. menu lepas geram. cuma pasni kena minum teh HL banyak2. risaunya......... dalam duk ramai yang tegur badan mama lynn susut berat mama lynn boleh naik pulak. ehhh ada ke badan nampak dah kecik tapi berat tak berubah sangat ? situasi yang agak pelik kot.
 
mula-mula dulu bila orang tegur da susut la, diet ker ? masa tu pikir diorang tu perli ke puji. tetapi mama lynn akui jugak baju yang biasalah mama lynn pakai sendat dah rasa comfort bila disarung kat badan ni cuma bila berat badan naik menggelabah betul dibuatnya. mama lynn takut tak mampu kejar berat yang mama lynn impikan dalam sebulan dua lagi ni... urmmm silap sendiri kot cos still ambil carbo, tapi mama lynn tak nak la terlalu memaksa diri.
 
"untuk diri sendiri....... jangan pernah give up k. takpe ada masa lagi, tak perlu kot nak menggelabah. biarlah ambil masa janji ada usaha. ingat tu "

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

5 pesanan kasih sayang:

  1. Utk info, stress juga boleh menyumbang kpd penambahan berat badan coz stress akan menghasikan sejenis hormon yg mengumpulkan lemak!

    ReplyDelete
  2. norhaizan : alamak... takutnya dengar.. pasni kena void stress tu.. kena lebih cool dan bertenang

    ReplyDelete
  3. xpe kak lynn, jgn putus ase k,,boleh punye,,yeahhhh semangat!!!!,,hihihi

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya mama..
    Sress kdg2 boleh buat berat bdn naik..

    ReplyDelete
  5. norshahfeza : tq.... moga dipermudahkan la proses diet ni

    haniff : tak mo dah stress =)

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar