Followers

Friday, November 9, 2012

cuti-cuti langkawi part 3

part 3
bila dah sampai part 3 ni mama lynn kena cerita by step lah eh. tak larat nak buat entri panjang pagi-pagi ni. untuk hari kedua mama lynn di langkawi , destinasi pertama kami adalah panaroma langkawi untuk menaiki cable car .
 
 sebelum bertolak sempat lagi bergambar di atas katil... wahhh sangat best tidur di atas katil ni.
 
sampai jugak kami di sini. ekceli di sekitar kawasan cable car ni ada buat renovation. lepas ni akan ada facilities baru untuk pengunjung. mama lynn tak sempat nak ronda-ronda pun cos sampai-sampai terus dapat tiket dan kena beratur untuk naik cable car.
 
 ni tiket bertarikh 3 november 2012. lebih kurang 6 hari yang lepas. sebelum kena kerat jadi 2 mama lynn sengaja ambil gambar dulu untuk dijadikan kenangan. mama lynn simpan tiket tu dalam wallet tau,sayang nak buang.
 
 nampak tak alat yang bulat color orange tu. kat sini lah cable car akan buat pusingan u turn. untuk ambil dan turunkan penumpang.
 
 cuba korang tengok lak barisan yang ada kat bawah nun. mujur juga mama lynn tak perlu berbaris sampai macam tu sekali. bila kita datang awal terus je naik ke tingkat atas dan tak perlu lah menunggu terlalu lama untuk naik cable car.
 
 sementara tunggu turn, sekali lagi mama lynn ambil gambar sendiri. hehe muka yang bulat tu suka sangat lah untuk bergambar. lawa ke tak belakang cerita.
 
 yeahhhh perjalanan telah pun bermula. i'm ready. sangat teruja untuk berada di puncak sana. adakah feel gayat tu akan menghantui diri ini ? tunggu !!!
 
 indahnya alam ciptaan Allah yang masih terpelihara ni. itulah keunikan langkawi. buminya masih tersimpan khazanah alam yang cukup tinggi nilainya. view dari dalam cable car.
 
 ambil gambar sendiri ker ? wahhh dah xde orang nak layan amik sendiri pun jadi. masih belum sampai ke puncak ni.
 
again.... jangan bosan-bosan pandang wajah mama lynn yang tak berapa nak comel ni. jangan ada yang pertikai kenapa banyak sangat gambar diri ni. blog mama lynn kan... (hahhaha gelak jahat)
 
 dah nak sampai. hehehe takut ker ? alhamdulillah mama lynn boleh kawal rasa gayat tu. 1st time naik cable car kat genting dulu punya lah nervous. bila naik cable kat kat langkawi ni rasa ok pulak. siap berani pandang view kat bawah tu.
 
 dah sampai atas , acara penting adalah merakamkan kenangan di setiap sudut yang ada. nampak lautan kan kat belakang tu.
 
 ehhh abg baju hitam tu enterframe la pulak. kalau nak tahu dialah tourist guide kitorang semua. pakej perlancongan ni pun di bawah selenggaraan beliau.tak ingat pulak apa nama companya.
 
 sekali lagi..... diapit oleh afizi dan azam
 
 close up.... muka tak reti nak senyum macam mana dah. tu lah gayanya bila dah terlalu banyak bergambar.
 
 indah sungguh ciptaan Allah.. excited kot pandang bumi Allah yang menghijau ni. algi-lagi bila berada di atas gunung mat cincang ni. (ehh betul kan namanya tu)
 
 nak teropong lak apa yang ada...
 
 tulah kerjanya ..suka sangat buat aksi lompat.
 
 taddaa.. apakah yang mama lynn nak tunjukkan ni ?
 
 berdiri ayu.... puas hati sungguh . next time insya Allah nak naik cable car lagi. rugi lah kalau ke langkawi tak singgah ke sini.
 
 dah nak balik... sempat snap pic kat sini. mama lynn terasa berada di negara orang pulak bila kat sini. ala-ala kat china rasanya.
 
gayat kat sini ya... tak suka lalu titi gantung. even rendah bila dah bergoyang, takut la pulak.
 
p/s : part 4 akan menyusul awal minggu hadapan. cerita apa lagi yang menarik di hari kedua di langkawi. nantikan entri mama lynn =)
 

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

5 pesanan kasih sayang:

  1. wow siapaka apizi n azam tu?
    kirim salam ya kak..yang bujang n available..kikiki lebih2 pula.

    cantik langkawi kan.. bestla

    ReplyDelete
  2. sama-sama kita nantikan hehe
    seronk nyee mama lynn

    ReplyDelete
  3. wahhh seronott nya...cuti2 Langkawi...
    Mama lynn nampak ceria je...:)
    mcm dah byk perubahan kan....dah lebih 10 tahun tak jejak kaki ke sana...

    ReplyDelete
  4. jue jaynee : azam tu papa kepada 3 org cahayamata manakala afizi masih bujang... hehe nak yg mana satu tu

    iima : yaa .. tunggu tau entri dari mama lynn

    atie : alhamdulillah ceria .. even bkn g ngan husband pun kena gak happy kan.. langkawi antara pulau yg best kat negara kt. ada je perubahan. tak lama lagi shangrila hotel pun nak buka caw kat sana

    ReplyDelete
  5. adehhh... td gayat sbb air ni gayat sbb tinggi plak.. hahha... sy ni mmg jenis yg gayat... kikikiii

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar