Followers

Wednesday, October 17, 2012

kenapa saya jarang bersegmen

tajuk entri ni jelas menunjukkan mama lynn jarang-jarang joint mana2 GA atau segmen yang kawan2 blogger anjurkan. kenapa dan mengapa ? hahaha biarlah mama lynn berterus terang di sini eh..
 
1. syarat segmen @ GA yang terlalu ketat.
mama lynn agak sukar nak follow mana2 segmen @ GA yang memerlukan mama lynn untuk like @ follow banyak sangat penaja. memang lah kalau diikutkan penaja tu nak bagi adiah yang best2 tp bila loading ke blog2 penaja tu lambat, jadi MALAS nak join.
 
2. takde idea
haha.. bila sesuatu segmen @ GA memerlukan mama lynn untuk berfikir jadi tak keruan dibuatnya. lagi2 bila kena fikir di luar kotak fikiran. semangat nak bersegmen terus hilang.
 
3. line internet problem
yang ni la masalah besar untuk diri ni. ada je kadang2 berlaku denied access policy. susah tumpang guna internet di opis ni. ada je halangan. ada juga blog kawan2 yang mama lynn tak boleh nak bukak. nak pakai broadband, lappy sendiri pun tak terbeli lagi.

4. M besar
pada yang tak tahu apa itu M besar, sila rujuk entri ini  .
 
 
bagi mama lynn yang paling memudahkan blogger adalah segmen yang orang berpusu-pusu untuk turut serta. setakat tepek banner, follow blog penganjur itu dah kira memadai. tag kawan2 blogger pun kira ok lah jugak tapi bila dah ketat sangat rules & regulation nya jadi was2 nak joint atau tidak. buat kawan2 blogger mama lynn still support korang punya segmen @ GA even kadang2 mama lynn sendiri tak dapat nak turut serta. wish all the best =) untuk semuanya

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

9 pesanan kasih sayang:

  1. yg no 3 dgn 4 tu mmg ika pon sama. hikhik

    ReplyDelete
  2. akak..nk jemput join GA..senang je..entry pendek pn xngape ->>http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/10/ga-saya-sayang-farishajadi-saya-nak-ole.html

    ReplyDelete
  3. ika : hehe mana2 blogger pn kadang ada masalah macam ni kan

    farisha : insya Allah... akan join =)

    ReplyDelete
  4. sy dulu rjin jugak join
    skang dh mls.....

    ReplyDelete
  5. tang M besar tu, nur setuju.. sebab nur selalu je ade M besar tu..kikikii

    ReplyDelete
  6. betul2 sis.. aida pun kekadang ikutkan hati malas jugak. haha. tapi bila ingat kawan2 kan pulun jugak la buat. hiks..

    ReplyDelete
  7. eh, rasa mcm dah komen..

    btw, saya pun dah kurg join segmen sbb ada penyakit M besar tu.. hihiii

    ReplyDelete
  8. pink ummi : tu la , rasa cam malas kan cos blur nak join yg + byk sgt segmen yg kawan2 blogger create

    cik nur : hahaa ingat mama lynn je yg ada rasa M besar tu

    mama adam : sy sokong... =)

    aida omar : support kawan2 blogger pny pasal , mmg kt akan join. x dpt support semua, kt support la semampu kt

    intan : heheh takpe ina, nak komen byk kali pun xpe..

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar