Followers

Tuesday, October 9, 2012

duit oh duit

baru 9hb tapi dah hampir pokai.hampehhh la bulan ni. nak kata boros tak jugak. mungkin belanja balik kampung kali ni banyak sikit dari biasa. ehh banyak mana la sangat. bukan ada shopping ape pun. duit oh duit. macam air je deras kau mengalir kan.
 
nak masuk toilet pun pakai duit
sabar, ada lagi 9 hari nak kena tempuh ni sebelum duit overtime masuk dan akan disusuli degan gaji 22hb nanti. besar maknanya gaji bulan oktober ni. baru nak merasa kenaikan tahunan di hujung tahun + akan terima elaun tanggung kerja. boleh la survive dan menyimpan sikit nanti.
 
rasa sedih pulak bulan ni. terduga dek kewangan yang awal-awal bulan dah hampir pokai. cepat a masa berlalu. cepat la duit masuk. lepas ni kena lah beringat. jangan boros la !!! ingatan untuk diri sendiri. 
 
p/s : bukan semua orang sudi bantu kita bila kita susah, so jalan paling mudah jangan susahkan diri sendiri =)

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

6 pesanan kasih sayang:

  1. sama la suka sgt habuskan duit :(

    ReplyDelete
  2. samala,time perasan duit takde baru insap tak nak boros,pastu boros balik kuikui

    ReplyDelete
  3. bella, cikji & khaty : hehe tu la kesilapan kita bila ada duit dlm tangan. supposed asingkan awal2 utk kecemasan. ni dah cemas baru nak menggelabah.

    ReplyDelete
  4. alahaiii siannya... emmmmm xpala, jdkan ingatan utk len kali kan..

    ReplyDelete
  5. intan : ina tul la tu.. lepas nikena pndai manage duit

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar