Followers

Monday, October 15, 2012

bukit melawati, kuala selangor

 otw ke kuala selangor
 while driving...ek eleh macam kenal plak org dlm kereta sebelah ni
 aqeel rosakkan gambar la
 dari kiri : abg mer, myra, along & aqeel
 gurls in my family
 tak habis posing (asal la tali beg tu terjatuh)
 aiman ngan paklong & maklong
 aiman, ibu & mama
aiman pandang mama eh
 
paos yang berani sangat
sorok apa bawah tudung tu ? hehe kacang panjang
 aiman dan maksu

 mak yang sangat takut ngan monyet
keluaga adik lelaki mama lynn
 dah nak balik dah, aiman ngan mata besarnya
 

 sukanya semalam.... di hari ahad kami sekeluarga pergi berjimba di bukit melawati, kuala selangor. cuma yang tak bestnya abah dan adik bujang mama lynn (fairuz) tak turut serta. jarang-jarang ada masa untuk berjalan macam ni. lagi2 nak full corumn, memang susah sangat. sesekali berjalan macam ni memang la seronok even masa yang ada pun agak terhad.
 
bukit melawati,kuala selangor
tempat tarikan pelancong. itu yang mama lynn boleh rumuskan tentangnya. semua pun dah sedia maklum tentang sejarah bukit melawati. pada yang kurang tahu boleh la google @ search di internet. banyak sejarah negeri selangor yang berlaku di sana.
 
yang paling gembira semalam tentulah 2 orang anak buah mama lynn iaitu aqeel dan afif. memandangkan aiman masih baby lagi, dia tak berapa nak feel bila berdepan dengan monyet yang terlalu banyak di bukit melawati.  sempat la jugak bergambar kenangan. mama lynn rasa dalam masa 2-3 tahun ni dah banyak kali juga mama lynn berjalan ke bukit melawati. mungkin juga atas faktor tarikan monyet-monyet di situ + kalau datang pun mesti bawa anak-anak buah. kami yang dah dewasa ni sekadar menjadi pemerhati.

insya Allah di masa akan datang boleh buat aktiviti riadah macam ni lagi. teringin nak bawa anak2 mama lynn yang kat kampung tu ke bukit melawati. mesti teruja 2 beradik tu, alahai rindunya pada along & adik. ada yang belum pernah ke bukit melawati boleh la datang berjalan ke sini. kalau tak nak tengok monyet sekalipun, boleh la jalan-jalan naik keretapi + tengok pemandangan dari atas bukit. sangat cantik view dari atas bukit tu tau.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

6 pesanan kasih sayang:

  1. aiman tu comel sungguh.. bulat mata.. :-)

    ReplyDelete
  2. wa bestnya..kita hujung minggu..masak je..haha

    ReplyDelete
  3. ya ampun comelnye aiman.. mata die bulat, geram tengok:) meh sini auntie cium sikit meh.. bukit melawati ni cantik eh? saya ade jugak tgk ramai blogger pergi sana..teringin pulak saya nak pegi nanti..insya Allah kalau turun sana, nak gi jugak bukit melawati ni:)

    ReplyDelete
  4. Wah kemain mama bergambar ha.. lepas tension kan mama pi jenjalan camnie.. aida baru sekali naik bukit melawati nie, time aida pi tak ramai org sangat.. aida pun penakut tang monyet tu sebab terbayang2 keganasan monyet dalam nat geo.. haha..


    *comelnya aiman mata dia besar.. huhu

    ReplyDelete
  5. intan : tq aunty ina. aiman ni bukan takat mata besar , klu dia gelak lagi la kuat

    jue jaynee : alah bkn selalu dapat bjlan macam ni + kuala selangor dr umah 30 min je. tu yg boleh pergi

    dya bunga : sy pun berani tau... hehee ada dalam koleksi gambar sebelum ni

    maya amir : jom melawat kuala selangor. sesungguhnya mmg cantik tau kat sini cuma kalau atas bukit melawati ni kena allert sikit takut ada najis monyet. maklum la tempat tumpuan monyet. muaahhh utk aunty dr aiman

    aida : aida, sesekali bergambar.. hehe tp klu ckp pasal gambar mmg akak addict bgambar cuma masa kat kuala selangor ni x sempat nak amik gambar sgt. takut2 gak tp beranikan diri. syok bg monyet mkn tau

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar