Followers

Friday, September 21, 2012

indahnya jumaat

 
pagi ni untuk bekpes layan conflakes ngan setengah botol tea mix lemon & hibiscus by herbalife. pastu ada pulak offer makan cendawan goreng. ishh hadap jugak even sedikit berminyak. rosak ke diet ku ini ?
 
 
mama lynn kononnya dalam fasa menurunkan berat badan. untuk 4 hari ni alhamdulillah boleh stop ambil nasi. buat permulaan replace dengan kuew tiaw dan bihun. nak stop makan heavy meal bukan senang so biarlah ambil masa dari memaksa diri. semalam ambil jugak nasi 2 suap. jadi la dari berdiet tapi sekerat jalan.
 
untuk 4 hari ni alhamdulillah segalanya berjalan lancar. 1st day mama lynn bekpes roti ikan bilis then lunch kuew tiaw bandung, ptg meratah lauk. 2nd day mama lynn bekpes bihun goreng, lunch kuew tiaw tom yam & abc (adesss tergoda kejab) then ptg meratah lauk. hari ketiga (semalam) mama lynn bekpes meratah konflakes , lunch 1 1/2 ketul ayam goreng, ptg roti canai garing tanpa minyak & ikan kembung. malam tadi makan keropok ikan sikit.
 
ambil masa. ya.. bukan senang nak kurus. kali ni nekad kerana dah terlalu geram bila jadi bahan gelak orang. GEMUK sangat mama lynn ni. to be honest badan ni naik 5 kg lepas raya so paham2 la kemurungan diri macam mana pulak. please pray for me... please support me. nak buktikan yang mama lynn pun boleh berubah macam orang lain. bukan la berangan nak lansing sangat tapi dapat turunkan berat slowly pun dah ok. yang penting energy diri since minum tea mix lemon & hibiscus memang superb. tak rasa letih pun.
 
pagi ni rezeki lain pun datang jugak. pen jurutera kat unit mama lynn ni sedekah baucar aeon bernilai rm50.00. yeaahh boleh beli kasut baru. dah ushar sandal crocodile kat aeon , bukit raja minggu lepas. ++ ada last week ada dapat baucar cos belanja rm100.00 ke atas bernilai rm5.00 . total rm55.00, cukup sangat tu kalau nak grab sandal crocodile. yang pasti duit poket dapat la dijimatkan. =) tq Allah .



♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

10 pesanan kasih sayang:

  1. hari tu akak ada tanya pasal sitemap kan..sekarang ni dashboard dah tukar kepada yg baru..yg tu tutorial untuk dashboard yg lama tapi cara masih sama..blog akak pun boleh buat.pegi dekat pages pastu cuba buat..huhu..kalo tak jadi nanti akak cakap la eh.

    ReplyDelete
  2. tapi lagi org kuat kutuk kita lagi bersemngat kita nak diet :) he he good luck

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah... jika ada semangat n usaha pasti akn berjaya :-)

    ReplyDelete
  4. Chaiyok chaiyok. fie pun nak kurus kan badan. Dah naik 10kg since puasa last year. Masih tak turun sampai sekarang, dah macam jadi lemak tepu.

    ReplyDelete
  5. ina : insya Allah. moga sy dpt membuktikan pada mereka

    dya : tq dya .. chaiyok!!

    fifie : jom sama2 kt jaga pemakanan =) mana tahu dapat kurangkan berat badan

    ReplyDelete
  6. ain dyaza : kena gak kuat semangat cos berat sekarang sangat over.

    hanif : chaiyok !! jom diet

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar