Followers

Thursday, August 2, 2012

"Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner"


klik SINI untuk bersegmen


sahabat mama lynn a.k.a en phat menjemput mama lynn untuk bersegmen. wahh bila kena bercerita tentang hari raya ni memang best kan. =) dah terkulat-kulat senyum sorang-sorang je ni.

tahun ni mama lynn akan berhari-raya di kampung halaman suami tercinta iaitu di kg sungai buluh, sedim. sekali lagi beraya di kampung suami. mama lynn tahu mesti korang kurang pasti tentang lokasi sedim ni kan. sedim terletak di dalam daerah kulim, kedah. kalau dari pekan kulim nak ke sedim ni kena ikut jalan mahang - kulim.

apa yang best tentang sedim ? kalau korang google kat internet perkara pertama yang korang akan tahu sedim adalah tempat kunjungan ramai dan kawasan perkelahan @ senang cerita tempat orang bermandi-manda dan boleh juga main water rafting. kawan-kawan mama lynn kat MBSA ni pun pernah ke sana.

kg sungai buluh ni kiranya antara kampung yang korang akan lalui sebelum sampai ke lata sedim. apa yang mama lynn dapat kongsikan adalah keindahan alam semulajadi dan suasana kampung yang masih terpelihara membuatkan korang terasa ingin jejak lagi ke sana. buat pengetahuan semua, mama lynn akan pulang ke kg sungai buluh, sedim pada tiap-tiap bulan.

itu sahaja yang dapat mama lynn kongsikan tentang kg sungai buluh sedim. =). nak tag 3 insan bertuah ini ..




♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

14 pesanan kasih sayang:

  1. TQ AJ sudi join segmen aku ..aku last g kulim masa 1996 ko tau lama gila haha..

    Anyway selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya

    ReplyDelete
  2. datang dari phat corner nih...semoga selamat sampai kew kg...

    ReplyDelete
  3. zaidalifah : salam ramadhan

    phat : wahhh lama tu. masa kt form 1 kot. sama la jugak, selamat berpuasa dan selamat hari raya

    anggun : akan menjejak ke sana pulak

    ReplyDelete
  4. wahh, betol lah kena tag.. mekasih mama lyn.. insyaALLAH leen join~ hehe

    ReplyDelete
  5. wah beshnyer...ida suka sedim sbb air terjun dia seyes besh..deras kot n kalo mandi mmg sgt2 puas..kat pulau xda air terjun mcm ni..huuu

    ida terjah dr segmen yg sm jgk ^_^

    ReplyDelete
  6. leen : ok ok.. ape pun thanks support kat sini

    ieda : jemput la singgah beraya kat sedim nnt. akak ada kat sana till raya ke-4. hehe sedim mmg syok sgt then mmg tmpt percutian yg best

    ReplyDelete
  7. eyza pernah pergi sekali ngn family kat sedim. saja nak mandi manda sebab org kata tmpt dia best..not bad lah tapi nak sampai ke situ, penat jugak lah sebab dia masuk ke dalam kan.

    ReplyDelete
  8. eyza : hehe mmg jauh ke dalam. hehe bg kami yg da biasa x terasa pun

    ReplyDelete
  9. dari segmen yg sama..slm ramadhan..

    bestnye..baca citer akak nieh lebly leh imagine best sgt

    ReplyDelete
  10. hai akak.. wahhh Sedim? yg kat kedah tu ek?
    water rafting!! bes tu kak!!! hehe






    slm dr segmen phat,
    cik ana

    ReplyDelete
  11. lubly ; hehe tau takpe mmg best .. damai sgt

    cik ana : jemput ke sedim, akak x penah main pun water rafting tu tp sini lah port paling best

    ReplyDelete
  12. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/segmen-di-mana-anda-beraya-pada-tahun.html

    kak iman dri segmen sme
    iman dri perak

    ReplyDelete
  13. selamat berayer di kulim :D
    http://misschillax.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-anda-beraya-bersama-phat.html

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar