Followers

Monday, July 16, 2012

shopping raya

tajuk entri memang ala-ala eksen. hahaha xde makna nak shopping raya. tapi semalam sempena hari lahir mama lynn yang ke 29 tahun sempat jugak keluar outing ngan ibunda dan 2 orang adik mama lynn (fyza & myra). maklum sahaja en suami kat kedah , so wife dia kat sini memang superb la berjalan ngan family. adik mama lynn yang bongsu tak join sama cos dia masuk kerja petang.

keluar rumah pun dah agak lewat. lebih kurang pukul 5 petang baru bertolak ke shah alam dari kapar. destinasi pertama MYDIN di seksyen 18. mak mama lynn nak beli barang keperluan harian dan sedikit barang dapur. maklum sahaja, sabtu ni da start puasa so biarlah stok kat dapur tu ada, pasni tak lah pening kepala. kat MYDIN shopping barang rumah memang best. dapat la mengawal bajet sedikit dan takdelah terover dalam berbelanja.

siap membeli keperluan rumah aktiviti shooping baju raya mula berjalan. kami sekadar ke alam sentral sahaja. dapat la wan (mak mama lynn) both afif ngan aiman ni membelikan cucu dia baju. sorang sepasang dan untuk aiman extra sedikit ngan sarung kaki dan tangan baby. sangat sweet je tengok baju budak-budak. kami yang dah dewasa ni pula dapat la shopping masing-masing untuk 2 pasang baju kurung. NAGOYA kat alam sentral ni memang banyak sangat pilihan kain pasang yang cantik-cantik. ape pun yang paling best sepasang baju mama lynn di taja oleh ibunda tercinta. terima kasih MAK.....

 2 hari lagi genap 3 tahun perkahwinan kami (syg syg abg sgt2)

kesian abah yang tak join sama. kami sampai rumah lebih kurang pukul 11 malam. tu pun siap singgah makan kat padang jawa (pernah makan ngan en suami kat sini). kali ni adik mama lynn, fyza yang belanja. gaji pertama lah katakan. thank kakak.

mujur la ada orang masih menerima tempahan baju kurung untuk raya ni. mama lynn awal-awal dah siapkan baju contoh untuk digunakan. semangat pulak nak beraya. sangat kebudak-budakan mak budak sorang ni.


p/s : baju raya untuk anak dara kat kg dah ada 2 pasang. cik abang dia je yang belum belikan lagi. insya Allah nanti mak belikan eh abg long.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

5 pesanan kasih sayang:

  1. eh, kita sebaya rupanya... hihii

    ooo kiranya esoklah anniversary lynn ek... happy anniversary utk esok ;-)

    ReplyDelete
  2. ina : thanks ina tp yg buat tak best ujung bln ni la baru nak dpt jmp suami. spt biasa kami mmg x celebrate pun. sekadar wish je.

    ReplyDelete
  3. ina : owh ye ke, hehe x sangka kan =) bezanya awk 29 thn anak nak masuk 2 tp sy sorang pun x lekat lg

    ReplyDelete
  4. happy anniversary lynn...insyaallah nanti ada la rezeki Tuhan bagi ye..

    ReplyDelete
  5. fieda : thanks .. amin , moga2 mcm tu la

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar