Followers

Friday, July 20, 2012

rezeki murah =)

dis week mama lynn rasa rezeki mama lynn murah sangat-sangat. bersyukur sangat kepada Nya. bukan dapat bonus dapat durian runtuh atau ditaja tetapi murah rezeki dalam soal makan. ramai insan-insan disekeliling mama lynn bermurah hati.

minggu ni rasanya hari-hari dapat makan free. even mama lynn ada juga berbelanja tetapi still ada rezeki luar datang. terima kasih kepada semua insan yang bermurah hati pada saya. semoga Allah s.w.t melimpahkan rezeki pada kalian.

isnin mama lynn sedikit sibuk menguruskan adik mama lynn yang baru masuk bekerja, makan pun lambat. petang tu sebelum balik kerja, mama lynn di taja dengan set mc chicken (MC'D). yang ini tajaan pujukan . nak kata menge "POW" pun tak juga cos kawan mama lynn ni ikhlas orangnya. mama lynn sekadar makan sundance coklat ngan fries je cos perut ni masih kekenyangan kerna tgh tu mama lynn dengan fida sempat lunch di KFC.

 
otw ambil adik kat sek U5, sempat makan sundance choc yg ditaja oleh AZAM

selasa kuar lunch kat sek 17 ngan kakak mama lynn. sebelum itu sibuk dengan urusan keluarga (selesaikan bayaran income tax ibunda) di waktu makan tengahari. tak tahu nak makan kat mana sebenarnya so dah kebetulan ada kerja di sek 17, mama lynn ajak kakak makan kat situ je.

rabu pulak mama lynn dah tapau nasi lemak ayam pagi-pagi. dah ada makanan pun orang still bagi makan lagi. kakak mama lynn tapaukan kuew tiaw goreng. kawan dia pulak tapaukan cucur udang, sambal ikan bilik dan kuih muih untuk mama lynn. bukan mama lynn yang makan sorang ok !!! share ngan kawan-kawan sekerja juga. tengahari pula kami makan lagi, macam-macam juadah tersedia di majlis perpisahan 2 orang rakan sekerja. wahhh sedap je ada yang mengata mama lynn tak berhenti makan. SENTAP !!! sekejap tapi kalau dah menunya sate makan dan makan je la.

habis jugak eh =)

kak ida (tudung merah) gud luck  ** muka sy makin membolat

en murat , semoga berjaya di dalam business

 
khamis a.k.a semalam sekali lagi makan KFC. outing bersama fida,kak ct, shukri dan naqi. shukri yang belanja kami. dia ni dah macam adik mama lynn tau. mula-mula plan nak makan PIZZA HUT tetapi memandangkan pelanggan yang ramai dan terpaksa menunggu lama kami ambil keputusan untuk makan KFC je.

kawan2 sekerja mama lynn

en shukri , insan yang menaja kami


menu pilihan (burger tu naqi punya)

hari ni ada sesi makan-makan menyambut ramadhan di pejabat. mama lynn bawak apa je ? hehe mama lynn tak masak ape-ape pun sekadar buatkan air teh o je. menu pagi ni sangat menarik. macam-macam ada.

syukur pada Mu ya Allah di atas limpahan rezeki Mu ini. makan ni salah satu punca rezeki juga. kalau orang selalu belanja kita, sesekali belanja la balik diorang. biar sama-sama balance =) . esok dah start puasa so untuk sebulan ni dah takde sesi makan-makan di waktu bekerja.

p/s : selamat berpuasa kepada semua umat ISLAM.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

14 pesanan kasih sayang:

  1. tudia sis memang tajaan makanan je eh? hehe.. Alhamdulillah rezeki sis murah agaknya.. moga bertambah2 murah lagi. hehe

    ReplyDelete
  2. MKN2...SELAMAT BERPUASA DR IBU UMMI..:)

    ReplyDelete
  3. aida : syukur pada Allah, ni td pun kuar mkn kakak akak yg belanja. rezeki jgn ditolak

    ummi : thanks ibu ummi =)

    ReplyDelete
  4. makan puas2 yer mamalynn...

    biskut rayayg makneng jual tuh smua nyer 50biji sebalang
    cua ada 2jns biskut tuh yg 65 biji sebalang

    ReplyDelete
  5. Murah rezki... :-)
    Pasni sesi berbuka puasa dgn ofismate pulak la.. :p

    ReplyDelete
  6. mewah btl makan nya...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/visit-to-taiping-kampung-sungai-siputeh.html

    ReplyDelete
  7. Selamat Menunaikan Ibadah Puasa..salam rock..

    ReplyDelete
  8. sebelom ramdh hari tu zie pun dpt jemputan makan tak putus2. sampai tak sempat nqk pergi

    ReplyDelete
  9. makneng : owh ye ke.. nnt la eh, nk tgk dulu camne. buat masa ni baru order kuih 2 jenis... klu nk order sy info

    mummy grennyhouse: =) alhamdulillah, nak berbuka ngan kawan2 sekerja kena tgk kelapangan pulak. hehe maklum la masing2 da bkeluarga

    faizul : rezeki sy.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. cromirama : tq , utk awk jugak


    zie : rezeki menyambut puasa kan. syukur Alhamdulillah

    ReplyDelete
  11. As salam mama lynn

    singgah dan follow sini

    nak tanya la, gambar ke 3 daripada bawah yang baju colour merah tu sapa nama dia? macam iras kawan sya la.. nama dia La, org kelantan

    ReplyDelete
  12. saleha : hehe kebetulan kot muka dia sama. both dgn sy tu org selangor, yg tepi skali tu nama dia siti rafidah then yg tgh tu namanya siti fauziah. seiras eh

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah... murah rezeki :-)

    ReplyDelete
  14. intan a.k.a ina : yup... rezeki org suka makan ni =)

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar