Followers

Thursday, July 26, 2012

bonus 1/2 bulan gaji

alhamdulillah , rezeki raya , malam tadi tak sempat nak tengok berita. pagi ni on the way g kerja sempat dengar berita @ era.fm. bonus hari raya sebanyak 1/2 bulan gaji. bersyukur apa adanya. ok lah kan dari tak dapat langsung.

kalau ikutkan tarikh bayaran bonus tersebut adalah 9 ogos 2012. gaji bulan ogos pun diawalkan kepada 13 ogos 2012. urmm bahaya jugak kalau gaji awal kan. kena asingkan awal-awal sementara nak tungu gaji bulan september nanti. jangan lupa eh, kakitangan awam gaji bulan september nanti adalah pada 25 september 2012. ada perbezaan 43 hari tu. kalau silap belanja nampak gaya kena makan mee segera je nanti. berjimat cermat ok. even nak sambut raya sekalipun, ala kadar pun cukup. elakkan pembaziran.

" Pengumuman Bonus Raya 2012 : Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan bonus setengah bulan gaji dgn bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam dan bayaran khas RM500 untuk pesara kerajaan yang dibayar pada 9 0gos ini. – BERNAMA. "

klik pada gambar untuk LEBIH JELAS


jangan kita sibuk sangat nak kira bonus sampai lupa ibadah puasa. terawih tu kalau ada kesempatan jangan dilepaskan. mama lynn alhamdulillah tak tinggal lagi. cuma mungkin esok hingga ahad tak dapat berterawih kerana pulang ke SEDIM. sepanjang 3 tahun berumahtangga ni tak pernah jejak lagi masjid kat SEDIM tu. suasana kampung ngan pekan lain sikit. nak kuar malam pun takut-takut jugak.

p/s : senyum sorang-sorang pagi2 ni tapi bila teringat hutang... hehehe kena jimat ni .
♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 293 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    ReplyDelete
  2. fariz reza : komen yg panjang tp sy tetap suka. insya Allah akan membalas kunjungan anda di sana pulak. salam perkenalan =)

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar