Followers

Tuesday, May 8, 2012

new born : demam kuning

petang semalam mama lynn dapat merasa detik2 seorang ibu. ekceli mama lynn ngan family bawa our new baby ngan ibunya ke klinik aneka, klang untuk pemeriksaan. baby aiman kena demam kuning. urmm betul kah istilah itu ? kalau salah minta perbetulkan mama lynn. maklum lah pengalaman kurang.

rasa kesian sangat kat baby aiman cos baru je berusia 3 hari dah nak kena ambil darah. dalam hati ni terbayang jarum yang akan digunakan. jujurnya takut la pulak. terbayang baby aiman akan menangis pun ada. at the end rupanya baby aiman memang strong boy. lena sangat dia tidur sampai tak perasan nurse ambil sample darah dia. cara ambil darah daripada baby ni lain rupanya. nurse tu hanya gunakan alat yang digunakan untuk check kandungan gula dalam darah. lebih kurang lah.

petang ni kami akan bawa baby aiman ke klinik lagi. hope aiman getting better. doktor pun cakap demam kuning baby aiman tak teruk. cuma kena jugak ada bawa jumpa doktor untuk pemeriksaan. for sure ada yang tertanya kenapa mama lynn dan family yang bawa baby aiman dan ibunya ke klinik ? jujurnya adik mama lynn a.k.a ayah baby aiman bekerja. so sebagai kakak , mama lynn hanya membantu mana yang termampu + happy sangat kalau dapat jumpa our new sweetheart ni hari-hari.

entri pasal baby aiman je 2 hari ni. still new so feel happy tu memang kuat lagi. siapa yang tak suka dengan baby kan. need to stop here cos tak nak buat semua readers kat blog ni bosan. will updated latter. mungkin dengan contest GA ataupun apa2 jenis segmen. rindu sangat nak join contest.

our new sweetheart
tunggu turn , still sempat bergambar
mummy, aiman & mama

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

No comments:

Post a Comment

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar