Followers

Thursday, May 24, 2012

malang tidak berbau

malang tidak berbau. ya.. sekarang mama lynn realize yang term 'malang tidak berbau' ni memang valid dan boleh diguna pakai. apa lagi kalau dah terjadi pada diri sendiri. nak nangis air mata darah pun tiada guna. unplan pun kan. takdir Allah, sebagai hamba Nya kita perlu belajar untuk redha.

al-kisah balik kerja semalam mama lynn singgah di pekan rantau panjang untuk ambil kek birthday abah mama lynn dari seorang kenalan di facebook. mama lynn sangat excited cos dari gambar2 yang ada memang kek yang akak ni buat cantik2. saje la pulak birthday kali ni nak beli online. kek yang mama lynn pilih memang menarik pandangan hati.

baru je kek tu sampai kat tangan, tiba-tiba kejadian yang tidak diingini terjadi. boleh pulak anak buah mama lynn (aqeel) yang kebetulan ada sekali dalam kereta tertendang box kek tu. jatuh terbalik kek tu. hancur luluh hati ni. mama lynn sendiri tak sempat nak tengok hasil kerja akak tu.

mama lynn nak marah2 pun tak boleh. anak buah mama lynn tu baru 5 tahun pun. yang pasti malam semalam ibu aqeel dah gantikan dengan kek baru. tak sempat nak ambil gambar masa bithday abah cos bateri hp flat.

kalau jadi kat korang , apa yang korang rasa eh ? jom tengok gambar kek birthday abah mama lynn yang kecundang semalam.


*

**

***

taddaaaa..





p/s : mood pagi ni down lagi, pagi2 dah terlanggar kucing . comfirm kucing tu mati dah... warrgggh sedihnya. macam mana la boleh cuai.
♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

4 pesanan kasih sayang:

  1. aduhai..kalau sy langgar katak pun dah rasa x best.xpe, jgn fikir2 sgt kucing tu..x sengaja, dah mmg ajal die..
    hm..xpe, sabar la wahai mama lynn.. budak kecik xtau pape.die pun bukan saja2 nk tendang. nnt beli kek lain perlu lebih berhati2.. (my hubby pun penah terjatuhkan kek kawin org..aiyak!)

    ReplyDelete
  2. hehe tahu xpe. mungkin takde rezeki kan . tp sekurang2 nya kek tu still boleh makan dan sy jugak belajar lebih bersabar. hehe tu la jgn mimpi ngeri pasal kucing tu dah. teringat2 lak

    ReplyDelete
  3. wahh... mmg kalu sy rs terkilan yg amaytlah... dh la beria order on9... kecewanya.. tp tu la, dh berlAKU KN... XLeh kata pe la...

    ReplyDelete
  4. intan : tahu xpe... nak buat macam mana. bukan rezeki sy

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar