Followers

Tuesday, April 10, 2012

kuih tradisi

kali ni entri pendek je. sekadar nak publish kuih tradisional melayu yang mama lynn masak sendiri. hobi masa lapang mama lynn adalah memasak . either belajar resepi baru atau cuba resepi sedia ada. nak buat yang grand2 nan hado la cos kemahiran pun tak berapa lagi. 

ahad lepas sempat jugak buat kuih ketayap ngan kuih bom. macam mana tergoda tak ?? ekceli both pun guna inti yang sama. so x payah la nak pikir nak cari ramuan lain. mujur juga kat umah mak mama lynn tu ada sikit tepung pulut. just beli bijan, kelapa ngan gula merah je. urmm lepas ni nak buat kuih apa pulak eh ?




kuih ketayap

kuih bom

hasil tangan mama lynn

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

4 pesanan kasih sayang:

  1. sedapnye kuih ketayap tu makan panas2..Huu, teringat opah selalu wat kalo balik kmpung..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnya.
    saya paling xpandai buat kuih tradisional. huhu.

    ReplyDelete
  3. lama xmkn kuih ketayap.. sedap tu :-)

    ReplyDelete
  4. izla : yg ni simple je. x susah mana pun

    intan berlian : sy mmg suka cuma kadang2 intinya bila beli tak berapa sedap

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar