Followers

Tuesday, March 20, 2012

rezeki datang lagi


rezeki Allah yang berikan. We don’t aspect it. Kalau ada adalah, dan kalau tiada kenapa nak sedih2. It just a gift from Him. Rezeki mama lynn jugak semalam. Balik kerja dalam keadaan yang penat tup2 ada envelope besar depan pintu rumah. Mula2 agak saspen jugak la. Apa lak yg KOWAMAS anta ni. Rasanya mama lynn takde la mintak settlement letter. Urmm masuk je rumah terus mama lynn koyak envelope tu. Alhamdulillah cek bernilai rm 20.00. ha!!! Sikitnya. Mungkin pada mata orang lain sikit tapi itu pun rezeki jugak kan.

Mesti korang tertanya2 duit apa rm 20.00 tu. Ekceli mengikut surat dari KOWAMAS tu, itu adalah bayaran dividen bagi tahun berakhir 2011. Dividen diagihkan dalam bentuk saham dan cek. Alhamdulillah saham mama lynn bertambah lagi rm 40.00. Jumlah sediada dah rm 240.00 . sebenarnya tak pernah tahu menahu pun pasal hal ni. Mungkin juga mama lynn da submit as ahli KOWAMAS masa buat personal loan dulu. Dan potongan keahlian masih dilakukan melalui ANGKASA. Urmm fikir balik worth it jugak. Takde la tak nampak apa2 langsung. Maybe in future mama lynn da pun buat tabungan melalui saham2 tersebut. Orang kata sikit2 lama2 jadi bukit.

So malam semalam singgah jugak ke Maybank. Walaupun nilai tersebut tak besar sekurang2nya mama lynn realize yang mama lynn ni ada saham kat dalam KOWAMAS tu. Kalau tak sampai bila pun tak perasan.

So sape2 yang pernah buat personal loan ngan mana2 koperasi cuba la tanya kat admin. Manalah tahu ada lagi saving korang kat sana kan. Who knows if you don’t ask about it? As a human we need to take action by our self. Takkan nak tunggu orang lain yang sibuk2 untuk kepentingan diri kita kan.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. miss nadya : alhamdulillah, sikit ke byk tetap rezeki kan

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar