Followers

Sunday, March 11, 2012

mastercheff kembali

ini bukan blog masakan atau resepi. mama lynn sekadar berkongsi cerita kerajinan mama lynn ke dapur sabtu dan ahad lepas. mungkin jugak terlebih rajin atas permintaan dari adik2 yang bali bercuti. kedua2 hari tu mama lynn try berikan yang terbaik untuk family. ekceli jarang sebenarnya semangat memasak ni datang tapi bila dah datang memang rasa best sangat duduk kat dapur tu. ada je menu yang terbayang dalam fikiran.



okeyh jom layan menu tengahari keluarga mama lynn sabtu lepas





menu : sayur goreng (kubis + kacang panjang) , sambal tempe, sambal udang, ulam kacang bendi + sambal belacan, ayam + ikan goreng.

huhuhuhu kecur liur dapat makanan macam ni sekali sekala, mama lynn dah mulai suka ulam-ulaman. kalau dapat celur pucuk paku cicah ngan sambal belacan lagi lah sedap.

apa pulak menu hari ahad ???






menu: sawi bening, ikan keli goreng berlada (cili api), pucuk paku goreng, sambal tumis ikan bilis, telur dadar.


petang ahad lak terlebih mood rajin buat karipap inti sardin, karipap inti kentang ngan apam polka dot. disebabkan ada assistant cepat jugak la semua kerja selesai. alhamdulillah puas rasanya bila memasak ni. pasni ntah bila la semangat memasak akan berkobar2. kalau xde org kat rumah tak seronok rasanya nak memasak kan. moga mama lynn kan lebih rajin ke dapur selepas ini.









p/s : saje nak post gambar apam polka dot ni. nnt ada lak yang kata mama lynn cari gambar kat google images je. hik hik . dak afif memang suka sangat ngan apam ni. mama lynn sempat bekalkan dia satu tuppurwear kecik.


♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

9 pesanan kasih sayang:

  1. huaaaa...sedapnye, memang kecur air liur tengok semua lauk2 kat atas tu,.,

    ReplyDelete
  2. tahu xpe.. jarang2 memasak , tu yg saje masak macam2 jenis

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. bestnya...mintak sikit bleh...hahaha

    ReplyDelete
  5. phat : haha ape lagi jmput makan .. ;)

    ReplyDelete
  6. alahaiiiiii sy baca entry ni sambil tgk gambar sambil telan air liur... nampak sedaplah.. :-)

    ReplyDelete
  7. intanberlian : mood memasak tlebih ni. tu yg banyak menu.. jarang upload gmbr makanan, sekali letak ha...

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar