Followers

Tuesday, January 17, 2012

tak sabar nak berhujung minggu

seyes tak sabar nak berhujung minggu. mama lynn tak sabar nak bereskan kerja2 rumah yang dah tertangguh. a bit busy dari minggu lepas + asyik tinggalkan rumah . ley refer entri ni untuk tahu apa yang mama lynn sibukkan. seyes rasa rumah tu dah macam memanggil2 untuk di touch up itu ini. dari ruang tamu hingga ke dapur even tak la bersepah tapi ada je yang tak kena di mata mama lynn ni. dah jadi kebiasaan diri mama lynn menag tak suka tengok rumah bersepah.



gambar : ihsan dari yahoo



1st kerja rumah yang wajib mama lynn buat adalah membasuh kain baju kotor yang dah menggunung dalam bakul. hehehe even duduk kat umah tu sorang2 kalau dah berhari2 tak basuh banyak jugak. mahu tak 2 -3 trip membasuh. mujur la ada mesin basuh semi auto tu. setia berkhidmat untuk tuan dia ni. ++ pastu sure la acara melipat kain pulak.



nak titon puas2


weekend ni jugak mama lynn nak qada'kan tido yang tak cukup lately ni. agak kepenatan jugak tapi demi keluarga rasanya sanggup je tahan mata ni. lately ni kalau ikutkan mama lynn awal2 pagi lagi da bertolak ke tempat kerja. malam mesti nak kena lelapkan mata ni awal. kadang2 sampai terlelap sendiri masa tengah layan drama kat tv. so hujung minggu je lah masa yang sesuai untuk berehat. lepas subuh tu boleh la sambung tido balik.


aisehh... kerja2 hujung minggu yang lain specially mop lantai mesti didulukan. kalau org sibuk plan untuk outing, mama lynn plan nak stay kat rumah je hujung minggu ni. bila lagi dapat berehat puas2. kalau dah 24/7 sibuk memanjang lama2 terkulai la tubuh badan ni. nak keje pun semangat diri nan hado.



p/s : cepat la datang sabtu & ahad... tak sabar rasanya nak berhujung minggu.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

2 pesanan kasih sayang:

  1. Hujung minggu baru bole rehat kan.. :)

    ReplyDelete
  2. tahu takpe.. hari bkerja ni fokus keje je + blk umah da letih

    ReplyDelete

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar