Followers

Monday, January 9, 2012

isnin yang penat

alkisah mood hari isnin yang sangat macam2... lepas satu kisah , datang lagi satu kisah. sabar k mama lynn. baru sempat nak bercerita pada kawan2 semua. isnin yang memenatkan. mungkin juga dugaan untuk diri ni. kebetulan jugak semalam mama lynn berpuasa. kadang2 orang berpuasa ni terduga jugak rupanya. mungkin Allah swt nak lihat sejauh mana keimanan kita. mama lynn a bit give up tapi cuba sabarkan emosi diri.


pagi2 mama lynn da terduga. mama lynn masuk kerja pukul 7.30 pagi so memang da jadi kebiasaan mama lynn akan keluar rumah awal + mama lynn perlu hantar mak mama lynn ke tempat kerja jugak. bayangkan dari kapar mama lynn kena ke hospital klang dan baru la patah balik ke shah alam. penat atau tak mama lynn malas nak fikir. da jadi tanggungjawab pada diri pun. yg buat mama lynn geram semalam bila mama lynn kena tunggu sampai 4 kali lampu hijau baru ley masuk simpang ke hospital. dr hospital klang nak ke shah alam , keadaan jalan agak jammed. mula la nak cari jalan alternatif. mujur la sempat thumb print sebelum 7.30. kalau tidak tak pasal2 rekod x berapa cantik di awal tahun ni. isshh pagi2 mama lynn rasa cam nak marah jer. paling mama lynn tak puas hati , banyak sangat driver yg tak bertanggungjawab. kita penat2 q kat traffic light tu sedap2 je dia potong line. isshh geram !! so untuk hari ni mama lynn keluar rumah sebelum subuh, jalan pun tak jammed.. hati pun senang. nak solat kat office pun sempat.






org kata tak elok marah2.. tapi kadang2 hal camni boleh spoiltkan mood kita

kerja dari 7.30 pagi hingga ke petang berjalan lancar. bab kerja ni kena la buat betul2 + tak nak la orang berkata yang mama lynn ni nama je bekerja tapi tak buat apa2 @ tak beri apa2 sumbangan pun. bezanya kalau selalu 4.30 petang mama lynn da cabut balik semalam mama lynn kena attend metting dr pukul 3.00 till kul 6.00 petang. okeyh. ekceli 1st time balik lewat kat jabatan baru ni.. sian la pulak kat mak mama lynn kena tunggu. aisehhh sampai hospital klang dah pukul 6.40 petang. means mak mama lynn kena menunggu sampai sejam lebih jugak la. otw dari shah alam ke klang memang menguji mama lynn. federal highway tu sesak la pulak. kalau ikutkan 15 minit pun ley sampai. nak marah pun tak guna tapi letih jugak la kaki ngan tangan ni main tukar2 gear ngan tekan brake. sebelum balik tu sempat la tapau air bungkus untuk berbuka. syahdu la pulak bila azan maghrib mama lynn still dalam kereta. sabar k mama lynn....







sesak.... tak suka bila jammed... wargghhh stress


sampai2 rumah mak tengok abah mama lynn cam x sehat.. cepat2 solat then makan apa yang ada (hahaha mujur la ade orang belikan soto, memang berhajat nak makan soto pun) . balik umah mama lynn bersiap untuk keluar balik. kali ni untuk bawah abah g klinik. penat sangat rasanya tapi bila fikir abah x sehat kena jugak kuatkan semangat. mujur la pagi ni tengok abah da ok sikit. mak kata sebab makan cencalok. mungkin la keracunan makanan kot. alkisah semalam adalah isnin yang memenatkan. mana tak penat kul 5.40 pagi da bangun then nak dkat tengah malam baru dapat rest. sabar je la.


mujur la pagi ni g kerja tak tertiton atas meja kan....


pasni kena la rajin2 bersenam sikit. kena cari energy skit baru ley tahan berjaga sampai malam. hehe dah macam diari pulak kan. tapi tu la hakikatnya. jujurnya semalam adalah isnin yang cukup memenatkan bagi diri mama lynn. hope pasni mama lynn lebih pandai manage masa sendiri.

♥ ♥ kunjungan anda dinanti lagi♥♥

No comments:

Post a Comment

 
copyright © 2013 to Mama Lynn | design by Aida Omar